CHP'de Esad düşmanlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad düşmanlığını MİT yasası üzerinden sürdürdü.

Abone ol

CHP lideri, TBMM’ye sevk edilen ve MİT’e geniş yetkiler tanıyan yasa düzenlemesini “Başbakan ErdoğanEsad devleti kurmak istiyor”sözleriyle eleştirdi.

Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT’i tüm devlet kurumlarının üstüne çıkaran yasayla . Türkiye’nin bir istihbarat devleti yapılmak istendiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, kamuoyunun tepkisini çeken yasanın olağanüstü yetkilerine dikkat çekti. İktidara sözkonusu yasanın doğuracağı muhtemel sonuçlar üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Suriye Cumhurbaşkanı Esad’a benzediğini iddia etti. CHP lideri şunları söyledi:

MİT’e sıkıyönetimde olmayan yetki

“Türkiye süratle dikta yönetimine gidiyor. Bu diktayı bütün dünya da gördü. MİT için öngörülen düzenleme de bu yolda adımdır. Demokratik bir ülkede hiçbir kuruma olağanüstü yetkiler verilemez. MİT’e sıkıyönetimde olmayan yetki veriliyor. Bu ülkeyi farklı bir yere götürme arzusunun göstergesidir. Türkiye bir istihbarat devletine götürülüyor. Recep Tayyip Erdoğan, Esad devleti kurmak istiyor. Orası istihbarat devleti, burada da yapılmak istenen bu. Yine üzülerek söylemeliyim ki bütün bunları da Cumhurbaşkanı’nın desteği ile yaptı, yapıyor.”

Medyada “sansür yasası” olarak nitelenen internet düzenlemesine de değinen Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün sorumlulluğunu vurguladı. “Cumhurbaşkanı itibar kaybediyor” diyen Kılıçdaroğlu şunları belirtti:”Sayın Cumhurbaşkanı, anayasaya aykırı olduğunu açık açık bildiği halde internet düzenlemesini imzaladı. Bunu, iktidarla pazarlık sonucu yaptı. Anayasada, cumhurbaşkanının iktidarla pazarlık gibi bir görevi yok. Bu onay ve arkasından istenen iki maddelik düzenleme TBMM’ye saygısızlıktır. Bu durum içeride de dışarıda da cumhurbaşkanına itibar kaybettiriyor. Ortaya çıkan sonuç da budur.”

Aydınlık

Dinle Türkiye, çalınan senin geleceğindir! Gündem Kürt sorununda devletin yanlışları Gündem Tayyip Erdoğan’ı uluslararası yargıda tutuklatacak belge Gündem "Gladyo örgütlenmesi oluşabilir!" Gündem