Son pazarlık yarın 10.30'da

Hükümet ve Memurlar yarın 10.30'da son kez pazarlık masasında bir araya gelecek. Sendikalar hükümetten yeni teklif bekliyor. Hükümet kanadı da 5+4 zam teklifinin artırılabileceği sinyalini verdi. Ancak sendikaların talepleri ile hükümetin teklif ettiği rakam arasında neredeyse uçurum var.

Abone ol

3. toplu sözleşme görüşmeleri için yarın kritik gün. Hükümet ve memurlar yarın 10.30'da son kez bir araya gelecek.

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı toplu sözleşme masasından çıkacak zam oranında. Hükümet bir önceki toplantıda zam teklifini 4+4’ten 5+4’e yükseltmişti. Bu rakamı memur cephesi kesin bir dille reddetti.

Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de 5+4 teklifinin son teklif olmadığını ifade etti. Yarın yapılacak toplantıda bu rakamın bir miktar daha yükseltilmesi bekleniyor.

Eğer yarınki pazarlık masasından bir sonuç çıkmazsa talepler hakem kuruluna iletilecek. Hakem kurulunun 5 gün içerisinde karar vermesi gerekiyor. Bu durumda ise memurların zam oranları Eylül ayı başında kesinleşecek.

Yetkili Konfederasyon olan Memur-Sen 2016 yılı için yüzde 8+8 zam ve taban aylığa 150 lira istedi. 2017 için talebini de yüzde 7+7 oransal zam ve taban aylığa 100 lira artış olarak iletti.

Bu konuda sendikalar arasındaki farklılık dikkat çekiyor. Türkiye Kamu-Sen 2016’da yüzde 22 zam ve taban aylığa seyyanen net 100 lira zamda ısrarcı. KESK ise en düşük memur maaşının 2 bin 900 liraya yükseltilmesini talep etti.

HABER: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

Şehit Ömer Erüstün son yolculuğuna uğurlandı Gündem İşte AKP'nin geçici kabine hesabı Gündem İstanbul Valiliği'nden 3 ilçe için çok önemli uyarı: Tüm paranız yanar Gündem Uzayan tatil kırtasiyecileri üzdü Gündem