Diyarbakır'daki yasak kaldırıldı

Bölücü terör örgütü PKK şehirde bitti, kırsalda da hızla eriyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Siirt'te konuştu, Örgütün şehir yapılanmasının tamamen çökertildiğini açıkladı. Diyarbakır Valiliği ise kırsal alanda 5 Mart'ta başlayan operasyonun başarıyla tamamlandığını duyurdu. 28 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 57 sığınak, 11 barınak ve 18 terörist mevzi kullanılmaz hale getirildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polisi hem şehirde hem kırsalda PKK'yı yerin dibine gömdü. Teröristlerin kırsalda gizleneceği yer kalmadı, şehirde eylem kabileti sona erdirildi.

Yurtiçinde güvenlik güçleri aralıksız terör operasyonlarına devam etti. İller ilçeler ve köylerde teröristlere geçit verimedi. Tuzaklar imha edildi, gömülen silahlar bulundu. İşbirlikçiler tek tek yakalandı.

Asker ve polis sayesinde Doğu ve Güneydoğu illeri yaşanılır hale geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu açıklamaları Siirt'in Eruh ilçesinde yaptı. İlçe Jandarma Komutanlığında, göreve başlayan 110 güvenlik korucusu için düzenlenen yemin töreninde konuşan Soylu, önemli bilgiler verdi.

Bölücü terör örgütüne kırsalda da ağır darbe indirildi.

Diyarbakır Valiliği bölgede süren operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Kulp, Lice, Hani ve Bingöl'ün Genç ilçesinde 17 gün önce başlayan operasyon sona erdi.

5 Mart'ta başlatılan operasyonda 16 Komando Taburu, 742 Polis Özel Harekat polisi ve 558 Güvenlik Korucusu katıldı. 17 helikopter ve 100 araç da destek verdi.

Operayson kapsamında 27'si ölü, 1'i sağ olmak üzere toplam 28 terörist etkisiz hale getirildi. Aramalarda omuzdan atılan ısıya güdümlü portatif alçak irtifa hava savunma sistemi olduğu değerlendirilen 1 SA-18 Grouse füzesi bulundu. Beraberinde 5 M-16 Piyade Tüfeği, 2 Bixi Makineli Tüfeği, 15 Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 1 Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 7 tabanca, 23 el bombası, 13 ruhsatsız av tüfeği, 2 keskin nişancı dürbünü ve çok sayıda mühimat ve yaşamsal malzeme ele geçirildi.

24 köy ve mezralarında toplam 763 evde arama yapıldı. 9 bin 79 araç ve 17 bin 279 kişi sorgulandı. 12 şahıs tutuklandı. Asker kaçağı olan 119 kişiye tebligat gönderildi.

Gasp edilen ve bombalı saldırılarda kullanılması planlanan 9 araç ele geçirildi. 57 sığınak, 11 barınak ve 18 terörist mevzi kullanılmaz hale getirildi. Toplam 9 ton 458 kg uyuşturucu maddesine el kondu. 23 el yapımı patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan 70 mutfak tüpü imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

Bitlis ve Bingöl'deki terör operasyonlarında 3 sığınak imha edildi Gündem Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak, Bolu'da Gündem Dünyanın önde gelen ülkeleri Türkiye'yi anlamak için Vatan Partisi'nin deneyimlerine başvuruyor Gündem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yine borçlandı Gündem