Buharkent meyvecilik konferansı

Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi Buharkent Meslek Yüksek Okulu çiftçiler için her ay çeşitli konferanslar düzenliyor. Bu konferansların 4'üncüsünde Türkiye'de tarımın geleceği ve Aydın'da meyvecilik konusu işlendi.

Abone ol

Aydın'ın Buharkent ilçesinde Adnan Menderes Üniversitesi Buharkent Meslek Yüksek Okulu her ay çiftçiler ve tarım sektörü için çeşitli konferanslara ev sahipliği yapıyor. Bu ay 4'üncüsü düzenlenen konferansa Adnan Menderes Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekmel Tekintaş konuşmacı oldu.

Tekintaş, Türk tarımının ve meyve üreticisinin başlıca iki sorununu Ulusal Kanal'a anlattı.

Buharkent Belediye Başkan Vekili Mehmet Çakmak, 4 aydır düzenli olarak gerçekleştirilen konferanslara destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Konferansa katılan çiftçiler modern meyvecilik teknikleri konusunda verilen bilgileri faydalı buluyor. Devletin bu konudaki desteğinin artmasını istiyor.

Ziraat Mühendisi Ali Sarı da bu tür konferansların çiftçilere faydalı olduğu görüşünde.

Adnan Menderes Üniversitesi Buharkent Meslek Yüksek Okulu Prof. Dr. Mesut Kırmacı, bu tür konferanslara ev sahipliği yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

ulusal.com.tr

Adana'da şiddetli yağış Yurt Van'da çığ felaketi: 41 can kaybı Yurt İstanbul Valiliği'nden kar yağışı uyarısı (06 Şubat 2020 hava durumu) Yurt Meteorolojiden flaş uyarı! Yoğun kar yağışı başlıyor Yurt