ABD basını: Coni şaşkın!

ABD basını, TSK'nın Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonrası ABD askerleri arasında yaşanan şaşkınlığı sütunlarına taşıdı

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, 25 Nisan'da yayınladığı açıklamada Irak'ın Sincar ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerine düzenlediği hava harekâtında 70 teröristin etkisiz hale getirildiğini kamuoyuna duyurdu.

TSK'nın açıklamasında, Türkiye'nin 'uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları' kapsamında 'PKK'ya ait terör yuvalarının' hedef alınarak tam isabet vurulduğu vurgulandı.

'ABD ASKERLERİ ARASINDA ŞAŞKINLIK YARATTI'

Konuya ilişkin ABD basınında yapılan değerlendirmelerde, Türkiye'nin söz konusu hava saldırılarını 'koalisyon'un insiyatifi dışında' gerçekleştirdiğine yönelik değerlendirmeler öne çıktı.

Adının açıklanmaması koşuluyla Washington Post'a konuşan bir ABD savunma yetkilisi, Suriye'de görev yapan ABD askerlerinin, Türk jetleri tarafından hedef alınan noktanın çok da yakınında olmadıklarını ancak yakın temasta çalıştıkları bir ortağı hedef alan bu saldırının, ABD askeri yetkilileri arasında şaşkınlık yarattığını söyledi.

'DERİNDEN KAYGILIYIZ...'

Olayı okuyucularına 'Türkiye, Suriye'deki ABD müttefiklerini vurdu. Washington çok kaygılı' manşetiyle duyuran CNN'in haberinde ise ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner'ın açıklamaları önemli yer tuttu.

Toner saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin bugün erken saatlerde Suriye ve Irak'ın kuzeyinde; ne ABD, ne de küresel koalisyon ile uygun koordinasyonu tesis etmeden gerçekleştirdiği hava saldırılarından dolayı çok kaygılıyız, derinden kaygılıyız" dedi./Aydınlık

Rus Mig-31 uçağı düştü Dünya Brezilyalı kalecinin özgürlüğü 2 ay sürdü Dünya “Akdeniz'de 4 ayda ölen sığınmacı sayısı bini geçti“ Dünya Le Pen partisinden istifa edeceğini açıkladı Dünya