Güneydoğu, PKK'ya karşı birleşti

PKK'nın bombalı eylemlerine karşı Doğu ve Güneydoğu tek yumruk oldu. Başta Elazığ ve Van olmak üzere, Bingöl, Siirt, Mardin, Bitlis, Ardahan, Diyarbakır, Batman ve daha birçok ilde yurttaşlar PKK terörüne karşı yürüdü. Açıklamalarda PKK'nın en çok bölge insanına zarar verdiği vurgulandı. Terör örgütüne karşı meydanlardan birlik çağrıları yükseldi.

Abone ol

Bölücü Terör Örgütü PKK'nın saldırılarına karşı bölge halkı ayağa kalktı. Örgüte tepki gösterdi.

Başta Elazığ ve Van olmak üzere, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ardahan, Diyarbakır ve Batman'da halk PKK'ya meydan okudu. Örgüte karşı meydanlardan birlik mesajları yükseldi.

Elazığ'da 3 polisin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili vatandaşlar alanlara çıktı. Valilik önünde başlayan yürüyüş Ahmet Aytar Meydanı'nda son buldu.

Terör karşı yapılan mitingde PKK'ya tepki sesleri yükseldi. Çeşitli siyasi parti il başkanları açıklama yaptı.

Bu görüntüler de PKK'nın polis merkezine saldırdığı Van'dan. Binlerce kişi PKK'nın saldırılarına karşı yürüyüş yaptı, örgüt aleyhine slogan attı.

Patlamanın olduğu yerde basın açıklaması yapıldı. Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi adına konuşan Garip Kızılkaya, Van halkının terörün karşısında olduğunu söyledi.

PKK'nın askere bombalı tuzak kurduğu Bitlis'te ise köy korucuları eylemdeydi. Hizan'da köy korucuları, terör saldırısını protesto için HDP'li Hizan Belediye Başkanlığına yürüdü.

Güvenlik güçleri, köy korucularının belediye binasına girmesine izin vermedi. Korucular, belediye binasına Türk bayrağı astı, ardından dağıldı.

Mardin'de de PKK'ya tepki sesleri yükseldi.

Halk, PKK eylemlerinin bölgeye zarar verdiğini söyledi.

Batman ve Kızıltepe'de de birçok dernek PKK terör örgütünün karşısında olduklarını açıkladı.

Diyarbakır, Bingöl,Siirt, Ardahan ve daha bir çok ilde PKK'ya karşı eylem ve basın açıklamları vardı.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi 'OHAL İzleme Komitesi' kurdu Gündem Prof. Dr. Justin McCarthy, İzmir’de Atatürk’ü anlattı Gündem Mehmet Yuva, Ulusal Kanal'da açıkladı: 2 bin Rus gönüllü Halep'te Gündem Behçet Oktay'ın kardeşi: Ağabeyim intihar etmedi, FETÖ tarafından şehit edildi Gündem