Cenevre görüşmelerinin 4. turu başladı

Suriye krizinin çözümü için Cenevre görüşmeleri başladı. Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılan görüşmelerin ana gündem maddesi Suriye'de siyasi geçiş ve ateşkesin kalıcı hale gelmasi. Suriye muhalefeti heyeti Suriye hükümeti ile doğrudan görüşme ve müzakere talebinde bulundu.

Abone ol

Suriye konulu Cenevre görüşmelerinin 4. turu başladı. Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılan görüşmelere Suriye hükümeti ve muhaliflerin yanı sıra garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran da katıldı.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stephan de Mistura önce, hükümet sonra muhalefet heyetiyle görüştü.

Cenevre'deki görüşmelerde Suriye hükümet heyetine Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Yüksek Müzakere Komitesi'ne ise Nasır el Hariri başkanlık etti.

Suriye muhalefeti, hükümetle doğrudan görüşme ve müzakerelerde bulunmayı talep ettiklerini duyurdu.

Muhalefet heyetinin sözcüsü Salim el-Muslat geçen turlarda olduğu gibi "odalarda müzakere" istemediklerini vurguladı.

Muslat, görüşmelere, "Cenevre 1 Bildirisi"ne dayanarak geldiklerini söyledi, "Bu bildirinin öngördüğü tam yetkili geçiş yönetimini konuşmaya geldik." diye konuştu.

Bu arada Rusya, Suriye hükümetinden görüşmeler sırasında askeri operasyonları durdurmasını talep etti.

Görüşmelere Türkiye'nin yoğun diplomasi trafiği sonucunda PYD'nin davet edilmedi.

ulusalkanal.com.tr

Putin: Suriye'de teröristler, Rus donanması sayesinde ciddi kayıplar verdi Dünya Irak ordusu Musul Havalimanı'nda büyük ölçüde kontrolü sağladı Dünya ABD'de Demokrat Parti yeni başkanını seçiyor Dünya İran'a deprem uyarısı Dünya