Davutoğlu ısrarını sürdürdü!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerika Başkanı Barack Obama'nın Suriye konusunda yön değiştirdiğini söyledi. Davutoğlu G20 zirvesindeki görüşme ile ilgili “Obama da bugün açık bir şekilde, ‘Esad da gitmeli’ diyor” ifadelerini kullandı.

Abone ol

“Obama Esad gitmeli diyor” Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD Başkanı'nın G 20 zirvesinde kendisine bu sözleri söylediğini ifade etti.

Amerika'nın Suriye stratejisinde değişikliğe gideceği iddiası Pentagon tarafından açıkça yalanlandı. Ancak, G20 zirvesi için gittiği Avustralya’da ABD Başkanı Barack Obama ile görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu bu konudaki ısrarını sürdürdü. Davutoğlu, Amerika'nın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad konusunda pozisyon değiştirdiği mesajını verdi.

"Şimdi fark ediyorlar, dört ay önce dedikleri şuydu: IŞİD yok edilmeli, rejime sonra bakılır... Ama şimdi rejimin bu koruyu istismar ettiğini çok iyi görüyorlar. Obama da bugün açık bir şekilde, ‘Esad da gitmeli’ diyor. Toptan bir dönüşüm olmadan istikrar olmayacağını öngörüyorlar.”

Davutoğlu, ABD ile Türkiye'nin konuya yaklaşımının yalnızca riskler açısından farkılık gösterdiğini kaydetti.

"Esas itibarıyla Amerika ile Suriye’nin geleceği konusunda bir görüş ayrılığımız yok. Onlar da Esad’ın gitmesi gerektiğini eskiden beri söylüyorlar. Fakat bazen senkronizasyonda tabiri caizse, zamanlamada birbirine ayarlamalarda farklı şeyler doğabiliyor, çünkü ülkelerin kaygıları ve karşı karşıya kaldığı riskler farklı"

Başbakan Amerika ile Özgür Suriye Ordusu'na verilecek destek konusunda da mutabık kalındığını belirtti. “Üçüncü bir alternatif güç olmadan Suriye krizinden çıkmak mümkün değil” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

"Süleymaniye'deki çuval içimize oturmuştu, gençleri tebrik ediyorum" Gündem "Silah yardımı devam edecek" Gündem Tramvay raydan çıktı: 1 ölü! Gündem İstanbul Barosu'na türban davası! Gündem