Türk tiyatrosunun acı kaybı

Türk tiyatrosu bir çınarı daha kaybetti. Tiyatro hocası, yönetmen, dramaturg, oyuncu ve akademisyen Nurhan Karadağ 72 yaşında kalp krizi sonucu vefat etti.

Abone ol

Tiyatro dünyası Nurhan hocasını Kaybetti.

Türk tiyatrosunun kültürel kimliğinin oluşmasında önemli katkıları olan Prof. Dr. Nurhan Karadağ geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

72 yaşındaki Karadağ; tiyatro hocası, yönetmen, dramaturg, oyuncu ve akademisyen kimlikleriyle tanınıyordu.

Karadağ için ilk tören cuma sabahı saat 10.00’da Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda düzenlenecek. Naaşı, saat 14.00’te de Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde yapılacak törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek.

1943'te Elazığ’da doğan Karadağ, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde üniversite eğitimine başladığı yıl önce özel bir çocuk tiyatrosunda ardından halkevlerinde tiyatro çalışmalarına başladı sonrasında da Devlet Konservatuarı’nın tiyatro kurslarına katıldı. 1 yıl sonra da üniversitede bölüm değiştirerek tiyatro eğitimine başladı. 1969'da mezun olduktan sonra Ankara Radyosu’nda dramaturg olarak çalışmaya başladı.

Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde sahne çalışması ve reji dersleri vermeye başlayan Karadağ, akademik araştırmalarını Anadolu Tiyatrosu üzerine yoğunlaştırdı.

Bölüm Başkanlığı da yapan Karadağ, öğretim görevlisi olmasının yanında çeşitli tiyatrolarda oyunlar yönetti. Karadağ çok sayıda ödüle layık görülmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Eskişehir’de 3’üncü Uluslararası Cam Festivali başladı Kültür Sanat Memduh Ün son yolculuğuna uğurlandı Kültür Sanat Ankaralı Namık'ın eşi yaşananları anlattı: Kötüyüm kendimi iyi hissetmiyorum... Kültür Sanat İlhan perileri taş ve su Kültür Sanat