Avrupa Birliği'nin yaptığı 3 günlük toplantının ayrıntıları ortaya çıktı

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerinin temsilcileri, Ankara ile Brüksel arasında yürütülen müzakere sürecini tartıştı. 3 gün süren tartışmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılma konusunda hazır olmadığı düşüncesi öne çıktı. Temsilciler, Ankara'yı üyeliğe kabul etmenin hiçbir uygun koşulun bulunmadığını savundu.

Abone ol

Coğrafi konum gerekçe gösterildi, “Türkiye Avrupa Birliği'ne alınmasın” görüşü hakim çıktı.

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin temsilcileri, 3 gün Türkiye'yi tartıştı. Geçen hafta yapılan o tartışmalarla ilgili ayrıntıları ortaya çıktı.

Temsilciler, Brüksel ile Ankara arasında yürütülen müzakere sürecini ele aldı.

Toplantıya katılan üyelerde göre, “Türkiye, Avrupa Birliği'ne giriş şartlarını yerine getirmedi”.

Ankara'yı üyeliğe kabul etmenin hiçbir uygun koşulun bulunmadığını ifade eden üyeler, uzun vadede de bu tarz bir kabulün ihtimaller dahilinde olmadığını savundu.

Almanya temsilcisi Manfred Weber (Manfired Veber) ise, Türkiye'nin üyelik sürecinin devam etmesi için bir yol aranması gerektiği konusunda ısrar ettiği belirtildi.

Toplantıda görüşlerini bildiren diğer üyeler ise, "Coğrafi şartları" öne sürerek Türkiye'nin üyeliğine karşı çıktı. Yani Türkiye'nin konum olarak Avrupa'ya uymadığı görüşü öne çıktı.

Ayrıca üyelere göre, Tayyip Erdoğan'ın medya ve insan hakları konusundaki tutumu otoriter bir çizgiye kaydı. Medya ve insan hakları konusunun önemli kriter olduğunu savunan üyeler, "Türkiye böyle giderse asla birliğe üye olması ihtimal dahilinde olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

ABD merkezli yayın kuruluşu Politico'nun haberine göre, Avrupa Birliği'nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok (Elmır Burok) , Türkiye'nin tam üyelik fikrini desteklemediğini söyledi.

Ancak, Habere göre Burok, "Tam üyelik mümkün olmasa da Almanya Başbakanı Angela Merkel'in (Angela Merkel) önerdiği gibi 'imtiyazlı ortaklık' opsiyonunun değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

YSK’dan Erdoğan'ın diploması sahte başvurusuna ret Gündem Mardin'de Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi Gündem Zeki Apalı: Bayramın 9 gün olması ve teşvikler turizmi hareketlendir Gündem Muş-Kulp-Diyarbakır karayolu kapatıldı Gündem