Ida Kasırgası New York'ta hayatı felç etti

ABD'de etkili olan İda Kasırgası, New York'a ulaştı. Saatteki hızı 241 kilometreye ulaşan Kasırga, ülkenin doğusuna doğru ilerleyişini sürdürürken, başta Louisiana olmak üzere geçtiği eyaletlerde ciddi hasarlara yol açtı.

Abone ol

ABD'nin Louisiana kıyılarında etkili olan İda Kasırgası, New York'a da ulaştı.

Saatteki hızı 241 kilometreye ulaşan kasırga, ülkenin doğusuna doğru ilerleyişini sürdürürken, New Jersey eyaletinde de şiddetli sağanak ve fırtınaya neden oldu.

Eyaletin Bayonne şehrinde caddelerde araçlar su altında kaldı. Passaic kentinde ise bir kişi hayatını kaybetti. New York kentine de ulaşan kasırgadan dolayı Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte olağanüstü hal ilan edildiği bilgisini paylaşırken, New York Ulaşım İdaresi ise metro istasyonlarının sular altında kalması nedeniyle tüm hizmetlerin askıya alındığını duyurdu.

İda Kasırgası, ülkeye geçtiğimiz hafta Florida üzerinden giriş yapmıştı. ABD Ulusal Hava ve Meteoroloji Hizmetleri tarafından kasırganın şiddeti "son derece tehlikeli büyük kasırga" olarak açıklanan 4. seviyede gösterildi.

Kasırga önceki gün Mississippi eyaletinde de 3 kişinin ölümüne yol açmıştı. Louisiana eyaletinde ise yaşanan benzin sıkıntısı hala devam ediyor. Kasırganın vurduğu 985 bin hanede elektrik kesintisi de sürüyor.

Fırtanın şiddeti ve zararın karşısında benzin fiyatları galon başına ortalama 6 sent yükseldi. Oluşan zarar karşısında ABD Başkanı Biden'ın 3 Eylül Cuma günü New Orleans kentine gideceği bildirildi. Biden'ın burada oluşan hasarı inceleyeceği ifade edilirken, bölgelerdeki yerel yetkililerle de görüşüleceği açıklandı.

ABD'de devam eden "Caldor" yangını nedeniyle California ve Nevada'da acil durum ilan edildi Dünya İşgalci Yahudi Filistinli çocuğu arabayla ezdi Dünya ABD müttefiklerini yüz üstü bıraktı: Biden'i kurtaran çevirmeni bıraktılar Dünya ABD'de ''Caldor'' yangını sönmüyor Dünya