Antalya yılbaşından bu yana 3 milyonu aşkın turisti ağırladı

Turizmin başkenti Antalya, "güvenli tatil" imkanıyla yılbaşından bu yana 3 milyonu aşkın turiste ağırladı. Kente turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada Rusya yer aldı. Kovid-19 salgını süreci bile bu sonucu etkilememiş görünüyor. Sektör temsilcilerine göre yeni bir salgın dalgasında da, buna en hazırlıklı ülke Türkiye.

Abone ol

Dünyada turizmin salgın nedeniyle durma noktasına geldiği süreçte Türkiye, "Güvenli Turizm Sertifikası" programıyla fark yarattı. Turizmin başkenti Antalya, Akdeniz ülkeleri arasında en fazla yabancı turist ağırlayan turizm merkezi oldu.

Kent, "güvenli tatil" imkanıyla yılbaşından bu yana 3 milyonu aşkın turiste ev sahipliği yaptı. Sadece ekimin ilk 15 gününde 445 bin 556 yabancı turist, Antalya'yı tercih etti. Kente en çok turist gönderen ülke, büyük bir farkla Rusya.

Rus turistler Kasım ayında da Türkiye'de tatil planı yapıyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği, sezonu aralık ayına kadar uzatacaklarını duyurdu. Önümüzdeki yılbaşı tatili için de Rusların en çok Türkiye'yi tercih edeceği belirtildi.

Öte yandan Türkiye Bankalar Birliği, Kovid-19 salgınının etkilerinin azaltılması amacıyla Turizm Destek Paketi açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi ve Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bankalar tarafından 10 milyar TL kredi sağlanacak. Krediler, azami 12 ay ödemesiz olmak üzere 48 ay vadeli olacak.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Ulusal Kanal'a 2020 turizm sezonunu değerlendirdi.

ulusal.com.tr

Madenciler Ankara'ya yürüyüş hazırlığında Ekonomi 500 milyar lira borç yapılandırılacak Ekonomi Otomobil ve hafif ticari araç satışı eylülde rekor kırdı Ekonomi Esnek çalışma EYT'lilere fayda sağlar mı? Ekonomi