Erdoğan'dan "U" dönüşü! İstemeye istemeye "güzel olur" dedi

Ankara'da Abdullah Gül hareketliliği yaşanıyor. Cumhurbaşkanı "U" dönüşü yaptı. Gül cephesi de Erdoğan'ın açıklamalarını seviçle karşıladı. Erdoğan'ın istemeye istemeye "Gül'ün adaylığı güzel olur" dedi. Anketlerde AKP'nin oyları düşüyor, Gül'ün aktif siyasete girmesiyle uzlaşma ortamı sağlaması hedefleniyor...

Abone ol

AKP'de kartlar yeniden karılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir anda "U" dönüşü yaptı, Abdullah Gül'e yeşil ışık yaktı.

Ankara'da Erdoğan'ın bu dönüşünün altında yatan nedenler konuşuluyor. Erdoğan'ın iktidar kaybetme riski nedeni ile geri adım attığı belirtiliyor. Çünkü AKP iktidarı baş aşağı gidiyor, anketler de bunu gösteriyor.

Erdoğan'ın geri adımının altında yatan nedenlerden biri de AKP yöneticilerine söz geçirememesi. Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve sır küpü Hakan Fidan... İşte bu isimler Erdoğan ile ters istikamette siyaset yapıyor.

Abdullah Gül başta olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve yardımcısı Ali Babacan partide uzlaşma ortamının sağlanması gerektiğini düşünüyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir dönemde u dönüşü yaptı ve Gül'ün adaylığına yeşil ışık yaktı. Hesap; iktidarı bütünüyle elden kaçırmamak...

Erdoğan'ın açıklamaları AKP kulislerini hareketlendirdi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de Abdullah Gül ile yan yana fotoğraf verdi.

Ve Başbakan Davutoğlu.. O da Amerika'dan Gül'ün aday olmasını mutlulukla karşıladı.

AKP içindeki yeniden uzlaşma ve birleşme hesapları tutar mı? Ya da "ekonomik krizin yaşandığı, doların tutulamadığı, işsizliğin hızla tırmandığı, yağmur gibi zamların yapıldığı, AKP-PKK anlaşmasına tepki duyulduğu" bir dönemde Abdullah Gül'lü formül çare olur mu?

ulusalkanal.com.tr

"İç Güvenlik Paketi deveye benziyor, neresini düzelteceğiz" Gündem Hurşit Uçak tutuklandı Gündem Nepal hükümeti THY uçağını bakın nasıl kurtarmaya çalıştı Gündem Bakan'dan tuhaf açıklama: Milletvekilleri ay sonunu zor getiriyor Gündem