Türkiye 60 yılda 200 milyon hektar sulak alanını kaybetti

Türkiye’nin son 60 yılda kaybettiği sulak alan Marmara Denizi’nin 1,5 katı büyüklüğünde... Bu çok çarpıcı bilgi Doğa Derneği’nin raporda yer aldı. Dernek Türkiye’nin 200 milyon hektar sulak alanını kaybettiğini açıkladı. Raporda su kaybı ile birlikte hayvan çeşitliliğinin de azaldığı belirtildi.

Abone ol

Türkiye 60 yılda 200 milyon hektar sulak alanını kaybetti.

Bu Marmara Denizi’nin kapsadığı alanın bir buçuk katına eşit.

Bilgiler Doğa Derneği'nin Türkiye'deki sulak alanlarla ilgili hazırladığı raporda yer aldı.

Rapora göre Türkiye, sulak alanları yanlış sulama ve baraj politikaları nedeniyle kaybediyor.

Derneğin internet sitesinde yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri de eleştirildi. Açıklamada “Devlet Su İşleri hiçbir yenileme yapmadığı gibi, daha çok baraj yapımını içeren bir hedef ileri sürüyor” ifadeleri kullanıldı.

Raporda Anadolu’ya özgü su kuşlarının da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Dikkuyruk ördeğinin son on yılda yüzde 40 ila 70 arasında, yaz ördeğinin ise yüzde 90’dan fazla azaldığı vurgulandı.

Raporda Yale Üniversitesi’nin nesli tükenen canlılara yönelik araştırması da yayımlandı. Buna göre Türkiye doğa koruma açısından 180 ülke arasında 177’inci sırada.

ulusalkanal.com.tr

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin 3 ülkede temsilcilik açacağı iddia edildi Gündem Skandal unutkanlık Gündem PKK'lılar okulu havaya uçurdu Gündem Kahraman askere veda Gündem