Yasa dışı dinleme davasında ilginç suç itirafı!

Emniyet içindeki F tipi polislerin yargılandığı yasa dışı dinleme davasında ilginç suç itirafları yapıldı. Polisler makul şüpheye gerek duymadan dinleme yaptıklarını ve adli bir işlem başlatmadıklarını söyledi. Hakimin “Türk İntikam Tugayı diye bir örgüt varmı?” sorusuna da “Ali bayramoğlu’nun yazısı var” yanıtını verdiler.

Abone ol

F tipi polisler telefon dinlemelerini mahkeme kararı olmadan yaptıklarını itiraf etti. Dinlenme gerekçesi olarak sundukları örgütleri ise köşe yazılarından duyduklarını söylediler.

Eski İstihbarat daire başkanı Ömer Altıparmak’ın yargılandığı Yasa Dışı dinleme davasında şaşırtıcı ifadeler verildi.

Ankara Adliyesinde görülen duruşmada Mahkeme başkanı sanıklara dinlemelerin hangi gerekçelerle yapıldığına ilişkin sorular yöneltti. Sanık polis Serkan Sahan dinlemeleri mahkeme kararı olmadan yaptıklarını kabul etti.

İtiraflar bununla da bitmedi. Sahan, dinledikleri kişilerle bir bağlantı kurmaya çalıştıkları Türk İntikam Tugayı ile ilgili bilgisinin olmadığını belirtti. “Böyle bir örgüt var mı?” sorusuna “Ali Bayramoğlu’nun yazısı var” diye yanıt verdi.

Makul şüphe olup olmadığı konusunda değerlendirme yapan sanık polis “İstihbarat için herhangi bir makul şüphe gerekmiyor” iddiasında bulundu.

Müşteki Avukatı Ergün Özer davaya katılma talebinde bulunarak, dinlemelerin siyasi amaçlı olduğunu daha sonra basına servis edildiğini söyledi. Sanıkların mahkumiyetlerinin devam etmesi talebini de yineledi.

Ankara 12. Ağır ceza mahkemesinde ikinci duruşmasının görüldüğü davada 14 polis yargılanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Hatay'da da terörist kampı kurulacak! Gündem CHP'de toplu istifa Gündem Erdoğan konuşurken pankart açmak istediler Gündem Erdoğan, Ermeni diasporasına seslendi: Gelin belgeleri açalım Gündem