Açlık ve yoksulluk sınırı yükseldi

Açlık ve yoksulluk sınırı yükseldi. Türk-İş'in araştırmasına göre Kasım ayında açlık sınırı Bin 391 liraya, yoksulluk sınırı ise 4 bin 530 liraya çıktı.

Abone ol

Kasım ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması yani açlık sınırı 1.391 lira oldu. Bir önceki ay açlık sınırı 1.379 lira seviyesindeydi.

Türk-İş'ten yapılan açıklamaya göre, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı, yani yoksulluk sınırı 4.530 lira seviyesine çıktı. Bir önceki ay sınır 4.492 lira seviyesindeydi.

Havaların soğumasıyla birlikte, yaş sebze-meyve fiyatları bu ay artış gösterdi. Geçtiğimiz ay 3,14 TL olarak hesaplanan ortalama yaş-sebze kilogram fiyatı bu ay 3,48 TL’ye yükseldi.

Türk-iş'in açıklamasında, ekmek, pirinç, un, makarna, irmik gibi ürünlerin bulunduğu grupla, ekmek fiyatlarındaki artışın yılbaşından sonra beklendiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro arttı Ekonomi 40 milyar dolarlık soygun Ekonomi Dolar kritik seviyeyi aştı Ekonomi Maden ocağında göçük! 1 ölü Ekonomi