Gülen, Karaca ve F Tipi polis şeflerinin yargılandığı davada 2. duruşma görüldü

Fethullah Gülen’in terör örgütü kurmak ve yönetmekten yargılandığı Tahşiyecilere kumpas davasınında ikinci duruşma görüldü. Duruşmada Genelekurmay Başkanlığı'ndan gelen bir MİT Raporu öne çıktı. MİT Raporunda; "grubun, irticai faaliyet içerisinde olduğu, El Kaide yanlısı söylemlerde bulunduğu ve silahlı eylemlerinin olmadığı" değerlendiri yer aldı.

Abone ol

Tahşiyecilere kumpas davasında Genelkurmay Başkanlığı’nın savcılığa gönderdiği MİT yazısı ortaya çıktı.

Fethullah Gülen ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile birlikte kumpas operasyonlarının F tipi polis şefleri Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer’in de tutuklu yargılandığı davada talepler alındı. Tahliye talebinde bulunan sanık avukatları mahkeme heyetinin de dosyadan çekilmesini istedi.

Davanın ikinci duruşmasında Genelkurmay Başkanlığı’nın soruşturma sırasında savcılığa gönderdiği MİT yazısı ortaya çıktı. MİT’in 2009 yılında Genelkurmay’a gönderdiği Tahşiyeciler Raporda; grubun irticai faaliyet içerisinde olduğu, El Kaide yanlısı söylemlerde bulunduğu ve silahlı eylemlerinin bulunmadığı şeklinde değerlendirme yapıldığı görüldü.

Genelkurmay söz konusu evrağın İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından kuvvet komutanlıklarına iletildiği, kara kuvvetlerindeki evrağın 2012 yılında imha edildiği belirtildi. Genelkurmay yazısında Nazlı Ilıcak’ın köşesinde yayınladığı evrağın imha edilen kopya olduğu ve nasıl sızdırıldığına dair soruşturma yürütüldüğünü açıklandı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

F tipi eski TÜBİTAK uzmanları noel tatilinde de Türkiye’ye gelmedi Gündem Kılıçdaroğlu'ndan operasyonlara eleştiri Gündem Şehidi 10 bin kişi "kahrolsun PKK" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz " sloganlarıyla karşıladı Gündem Türkiye 5 yıl aradan sonra neden İsrail'le görüşmelere başladı? Gündem