2000 sonrasında sigortalı olan ve asgari ücretle çalışanlar ne kadar emekli maaşı alır? Maaş hesaplama sistemi... Emekli maaşınız ne kadar olacak?

Emekli maaşlarını merak eden binlerce aday, emekli olacakları günü bekliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun Twitter'dan paylaştığı yazıyla emeklilik maaşının beklenilenden az çıkabileceği uyarısını verdi. Emekli maaşınızın ne kadar olacağını biliyor musunuz?

Abone ol

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla emekli maaşı sisteminin nasıl değiştiğini örnekler vererek takipçileriyle paylaştı. Erdursun, 2000 yılından sonra asgari ücretle çalışan herkesin ileride 1000 lira emekli maaşı alacağının hesaplandığını söyledi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, ancak 12-13 bin lirayla çalışanların 6 bin 395 lira emekli maaşı alabileceğini anlattı. Ayrıca 10 milyon sigortalının asgari ücret ve civarı maaş aldığını da ekledi.

2008'de değişen maaş hesaplama sistemiyle artık annelerinin ve babalarının aldığı maaşa göre onların miktarının yarısını bile alamayacağını belirten Erdursun'un paylaşımları şöyle:

2000 sonrasında sigortalı olan ve asgari ücretle çalışanlar 1.000 lira emekli maaşı alırlar ancak herkesin için böyle değil 12-13 bin lira maaşla çalışanlar 6.395 lira'ya kadar emekli maaşı alabilirler! Not: 10 milyon sigortalı asgari ücret ve asgari ücrete yakın bir ücretle çalışıyor!

Emekli maaşını hesapladığım, 1.000 ila 1.200 lira emekli maaşı alacağını öğrenen kişilerin ilk tepkisi “Ama benim babam 2000 lira alıyor”, “Ama annem 2.200 lira alıyor” oluyor! 2008’de maaş hesaplama sistemi değişti. Annenizin, babanızın emekli maaşının yarısını bile alamayacaksınız!

ulusal.com.tr

24 Aralık altın fiyatları ne kadar? Bugün altın ne kadar yükseldi? Çeyrek altın, gram altın, cumhuriyet altını, ziynet altın, ata altını ne kadar kaç para? Ekonomi Eğitim-İş şube yöneticileri Mehmet Balık'ın istifasını istedi: Ya sendika ya belediye Ekonomi 2020'de nelere zam gelecek? Motorlu Taşıtlar Vergisi artış oranı Ekonomi Özgür Erdursun'dan emekli maaşı hesaplaması: Hapı yuttunuz Ekonomi