Trump 2,2 trilyon dolarlık paketi onayladı

ABD Başkanı Donald Trump 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini onayladı. Ülkede ekonomiye güven ise düşüşte. Karantinada geçen her ayın büyümede yüzde 2’lik bir kayba yol açması bekleniyor.

Abone ol

Amerika'da 2,2 trilyon dolarlık “teşvik paketi” yürürlüğe girdi.

İki kez Senato’ya giden, günlerce gerginliğe neden olan ve ABD Temsilciler Meclisi tarafından da onaylanan 2,2 trilyon dolarlık ekonomik paket, ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalandı.

Senatoda çarşamba günü kabul edilmesinin ardından Temsilciler Meclisine gönderilen 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketi, Genel Kurulda yapılan sözlü oylamada vekillerin tamamına yakınının oylarıyla kabul edildi. Söz konusu tasarı, imzalanması için Trump'a gönderildi. Trump, tasarı önüne gelir gelmez imzaladı.

Paket ile Amerikalılara kredi imkânı sağlanacak, doğrudan ödeme yapılacak. ABD tarihinin en büyük ekonomik destek paketi, koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık merkezleri ve huzurevlerinin ihtiyaç duyduğu maske, solunum cihazları ve kişisel koruyucu ekipmanların tedarik edilmesi öngörülüyor.

Pakete rağmen ABD borsası haftayı düşüşle kapattı. Haftanın son işlem gününe düşüşle başlayan New York Borsası'nda gerileme sürdü. Açılışta Dow Jones endeksi de 800 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 3,9 azalışla 21.653,31 puandan işlem gördü.

ABD'de tüketici güveni de 2008'den beri en sert düşüşü kaydetti. Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi virüs endişeleriyle Şubat ayındaki 101 seviyesinden 89.1'e geriledi. Bu, Ekim 2008'den beri görülen en büyük aylık düşüş olarak kayda geçti. Beklenti endeksin 90 olmasıydı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne göre ise karantinadaki her ay gayrisafi yurt içi hasılasının büyümesinde yüzde 2’lik bir kayba yol açacak.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın dünya genelinde alınan koronavirüs önlemleri kapsamında videokonferans yöntemiyle yapılan "G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi"ndeki konuşması OECD’nin internet sayfasında yayınlandı.

Gurria, Kovid-19 salgınının ekonomik etkisinden dolayı birçok ekonominin resesyona gireceğini belirtti.

OECD Genel Sekreteri, karantinada geçirilen her bir aylık dönem için, büyük ekonomilerin gayrisafi yurt içi hasılasının büyümesinde yüzde 2’lik bir kayıp olacağını ifade etti.

ULUSAL.COM.TR

BAE Veliaht Prensi, Esad ile görüştü Dünya Çin’in Vuhan kentinde hayat normale dönüyor Dünya Avrupa koronavirüsle mücadele ediyor Dünya Irak Ticaret Bakanının üst düzey danışmanında koronavirüs tespit edildi Dünya