Çin'den gelen Türkler 14 gün karantinada olacak

Koronovirüsün ilk olarak ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşları tahliye edildi. 42 yolcu taşıyan askeri uçak Koca Yusuf Türkiye'ye doğru yola çıktı. Tahliye edilenler ve uçaktaki görevliler 14 gün boyunca karantina altında tutulacak.

Abone ol

Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarının "Koca Yusuf"la tahliyesi tamamlandı.

Türkiye, koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentindeki vatandaşları ülkeye getirmek için harekete geçti. Ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Koca Yusuf adlı uçak Vuhan'a uçtu.

"Türk ve dost ülke vatandaşlarını tahliye etmek üzere Ankara'dan yola çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak Çin'in Vuhan kentine ulaştı. Uçakta bulunan Sağlık Bakanlığı personelinin kontrolünde tahliye işlemi başlayacak."

Yolculuk saatler sürdü. Ardından uçak Çin'e ulaştı. Tahliye operasyonu büyük bir titizlikle yapıldı. Sağlık Bakanlı personeli tedbiri bir an olsun elden bırakmadı. Vatandaşlar önce apronlardaki otobüslere bindirildi, oradan da uçaklara alındı.

Vuhan'a varıldığında tahliyesi planlanan 48 kişiden 6'sı dönmekten vazgeçti.

"Tahliye uçağımız Vuhan'dan havalandı. Yolu açık olsun. 6 kişinin Türkiye'ye dönmekten kendi rızasıyla vazgeçmesiyle toplamda 42 yolcu uçağa alındı. Sağlık kontrolünde hiçbir yolcuda hastalık belirtisine rastlanmadı."

Çin'den getirilenler 14 gün karantinaya alınacak. 42 yolcu ve mürettebat, Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınacak.

Yurttaşlar, bu başarılı tahliye organizasyonunda Çin hükümetinin destekleri için de teşekkür etti.

ulusal.com.tr

Tarım ve Orman Şurası eylem planı açıklandı Gündem Kara kış hayatı dondurdu Gündem Osmaniye'de aç kalan tilki şehre indi Gündem Soylu'dan 'afet bölgesi' önerisine yanıt Gündem