Tam Gün Yasa Tasarısı'nda yeni gelişme

Tam Gün Yasa Tasarısı Sağlık Komisyonu'na çekildi. "Tasarıda kapsamlı değişiklikler yapılacak olması" gerekçesiyle çekilen tasarının kapsamı Doktor ve diş hekimleri ile sınırlandırılarak Meclis Genel Kurulu'na gönderilecek.

Abone ol

Kamuoyunda "Tam Gün Yasa Tasarısı" olarak bilinen Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı komisyona tekrar çekildi.

Meclis'e sevk edilen tasarı ile sadece doktorlar değil mühendis avukat gibi diğer alanlarda görev yapan öğretim üyeleri de düzenleme içine alınmış, özel iş yapmaları yasaklanmıştı.

Bu düzenlemeye de AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda tepki gelmiş, Genel Kurul görüşmeleri ertelenmiş ve Tasarıda değişiklik yapılması kararı alınmıştı.

AKP Grup Başkanvekilleri "Tasarıda kapsamlı değişiklikler yapılacak olması" gerekçesiyle tasarının komisyonda görüşülmesine karar verdi.

Böylece Genel Kurul gündeminde olan tasarı Sağlık Komisyonu'na çekildi.

Komisyonda kapsam doktor ve diş hekimleri ile sınırlı olarak düzenlenecek.

Doktorlara belli bir saatten sonra özel hasta bakma ya da özel hastanede çalışma imkanı tanınacak.

ulusalkanal.com.tr

Baydemir'den Erdoğan'a "Kürdistan" teşekkürü Gündem İran Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı Gündem "ABD ile model ortaklığımız sonsuza kadar sürecek" Gündem Hasan F. Gedik'in katil zanlısı yakalandı Gündem