Irak'ın kuzeyine hava harekatı

Tunceli ve Şırnak'ta 5 terörist etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyine de hava harekâtı düzenledi. Terör örgütünün üst yönetimine 2018'de indirilen darbe ise çok ağır oldu. Yılın 9 ayındaki operasyonlarda kırmızı listede 6 terörist öldürüldü.

Abone ol

Eylem hazırlığındaydılar. JÖH'ler başarılı operasyonla teröristleri etkisiz hale getirdi. Tunceli'nin Mazgirt ilçesi kırsalındaki operasyonda eylem hazırlığındaki 3 terörist, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 terörist öldürüldü.

İlk operasyon Tunceli'deydi. Valilikten açıklama yapıldı. Kentte terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların, azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak'ta, Yeşilöz Yaylası Faraşin bölgesinde bir grup terörist tespit edildi. Güvenlik güçleri anında operasyon başlattı. Sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada biri sağ olmak üzere iki PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Yaralı yakalanan ve İran uyruklu olan teröristin, örgüte 2003'te katıldığı, Faraşin bölge sorumlusu olduğu öğrenildi. Bölgede terör örgütüne yönelik operasyon sürüyor.

PKK'ya indirilen darbe ise oldukça ağır. Özellikle örgütün doğu grubu büyük kayıp yaşadı. Yurt içinde teröristlerin "girilemez", "ulaşılamaz" dediği tüm bölgeler terörden arındırıldı. Yurt dışında da geniş çaplı harekâtlar düzenlendi. Terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik yılın 9 ayındaki operasyonlarda kırmızı kategoride aranan 6 terörist ekisiz kılındı. Bunların yanı sıra sözde sorumlulardan da 307 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyonu da bir yandan devam ediyor.

Savaş uçakları, Hakurk, Avaşin-Basyan, Sinath-Haftanin, Metina ve Kandil bölgelerine hava harekâtı düzenledi. Operasyonda, PKK terör örgütü tarafından sığınak, barınak ve silah mevzisi olarak kullanılan hedefler imha edildi. Bilgilendirme Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapıldı.

ulusal.com.tr

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Aykut Erdoğdu'nun iddialarına yanıt Gündem Şırnak’ta şehit korucular Süleyman Tosun ve Halil Yerboğa için tören Gündem 12 MKEK çalışanına FETÖ'den hapis cezası Gündem Eski kurmay binbaşı Erhan Metin Genelkurmay'daki darbecileri görmemiş Gündem