İşte Türkiye'nin en borçlu belediyesi

Hazine Müsteşarlığı, en borçlu belediyeleri açıkladı. Türkiye’deki belediyelerin toplam borcu 13 milyar liraya ulaştı. AKP’li belediyele listenin ilk iki sırasını aldı.

Abone ol

Türkiye’deki belediyelerin Hazine müsteşarlığına toplam borcu 13 milyar liraya ulaştı. En borçlu belediyeler ise AKP’li belediyeler oldu.

En borçlu belediyeler listesinde ilk sırayı alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin toplam borcu 5 milyar 742 milyon lira. Bunun 2 milyar 501 milyon lirasının vadesi doldu. Borç yükünün büyük bölümünü Yuvacık Barajı’na yapılan harcamalar oluşturuyor.

Tek başına en çok borçlu ikinci belediye ise Ankara Büyükşehir Belediyesi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borç miktarı 1 milyar 264 milyon lira. Bunun 61 milyon lirası zamanında ödenmedi. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin ve EGO genel müdürlüklerinin de toplam 692 milyon lira civarında Hazine’ye borcu bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcu 2 milyar liranın üzerine çıkıyor.

ulusalkanal.com.tr

'Vurun' emri ihlalden önce verildi Gündem O devlet kurumu kapatılıyor Gündem Erdoğan'dan o talebe yeşil ışık Gündem MHP'de cemaat depremi Gündem