Erdoğan yuvalarını yıkıyor

Başbakan Erdoğan'ın yeni ofisi için evleri yıkılacak olan Çengelköylüler, İstanbul Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün kapısana dayandı. 3 gün sonra yapılacak olan yıkıma itiraz edildi. Mücadelenin sembolü haline gelen 76 yaşındaki Makbule Teyze de elinde dilekçesi ile oradaydı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın yeni ofisinin surları dibinde yaşayan 13 haneye önce "evinizi yıkacağız, çıkın" deyip, ayın 17'sine kadar süre verildi. Olay basına yansıyınca da, "pardon bir yanlışlık oldu" denildi. Şaşkına dönen Çengelköylüler, kapılarını çaldıkları tüm makamlardan başka bir kapıya gönderilidi.

Evlerinin kaybetmemek için mücadele veren 13 hane, ellerinde dilekçeleri ile İstanbul Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün kapısını çaldı. Ama yine bir sonuç alınamadı.

İmar müdürlüğünce görevlendirilen bir yetkili dilekçeleri topladı, "Bugün gidin yarın 11'de gelin" dedi.

Çengelköy'deki direnişin simgesi olan Makbule Teyze de elinde dilekçesi, hükümete seslendi.

Ramazan ayında çaresizce ordan oraya koşturan Çengelköy Kuleli Mahallesi, Yukarı Hasanpaşa Setti Sokağı sakinlerinin evlerini boşaltması için sadece 3 günleri kaldı.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr

1 aile daha eklendi Gündem AKP'den dost kazığı Gündem Türksat'tan açıklama Gündem ''Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz'' Gündem