İnsani yardım IŞİD'e!

Türkiye'den "Suriye'ye insani yardım" adı altında toplanan malzemelerin ülkedeki terör gruplarına teslim edildiği ortaya çıktı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Türk malı yardımların silahlı kişiler tarafından dağıtıldığı görülüyor. Yardım dağıtan araçlara asılan bayrakların bazıları, terör gruplarının elindekilerle aynı...

Abone ol

Türkiye'de çeşitli derneklerin "Suriye'ye insani yardım" adı altında topladıkları para ve malzemeleri, IŞİD bağlantılı terör grupları aracılığıyla dağıttığını gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Sosyal medyada yayınlanan bu görüntü Halep'in güneyinde terör gruplarının etkin olduğu bir kasabada çekilmiş. Yardım konvoyundaki bir kamyonun üzerinde Türkçe "Allah korusun" yazdığı görülüyor.

Çocuklara dağıtılan yardımlar Türk malı. Ancak yardımı silahlı kişiler dağıtıyor.

Yardım malzemelerini taşıyan aracın üstünde bir bayrak asılı... O bayrak terör gruplarının çatışmaları sırasında da kullanılıyor.

Yardımı yapan kuruluşların logoları da görüntülere yansıyor. Türkiye'de faaliyet gösteren "Suriye Nur Derneği"nin logosu da görünüyor.

Suriye'ye yönelik yardım kampanyaları düzenleyen kuruluşun internet sitesinde, Özgür Suriye Ordusu adlı terör örgütünün bayrağının yer alması dikkat çekiyor.

Yardım görüntülerini yayınlayan sosyal medya hesabının, Suriye ve Irak'taki IŞİD saldırılarını öven başka görüntüler de yayınlamış.

Bu durum, temiz duygularla Suriye'ye gönderilen insani yardımların, dernekler aracılığıyla terör gruplarına teslim edildiğini ortaya koydu.

Haber: Emrah TAŞTAN

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu'ndan "İstifa et!" çağrısı Gündem Adnan Türkkan, bir yıl aradan sonra çalışma arkadaşlarıyla kucaklaştı Gündem Adalet Bakanlığı, kumpasın üzerine gidemedi Gündem "Uğur Kurt'un ölümü" soruşturmasında Valilik'ten karar Gündem