Didim UNESCO'ya aday

Bültenimize Ege Bölgesi'nden kültürel öneme sahip bir haberle devam ediyoruz. Tarihi turistik merkezlerimizden Aydın'ın Didim İlçesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu.

Abone ol

Didim Ticaret Odasın turizmin gelişmesi için büyük bir adım attı. Kültürel değerler olan Milet Ören Yeri, İlyas Bey Külliyesi ve Apollon Tapınağı'nı bünyesinde bulunduran Aydın'ın Didim ilçesi, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne girmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu.

Didim sınırları içerisinde bulunan ve bu listeye girmeye layık olan üç eser için inceleme gezisi düzenlendi. Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ UNESCO'ya girmenin neden önemli olduğunu anlattı.

Didim Ticaret Odası Strateji Geliştirme Komisyonu Meclis Üyesi Hikmet Atilla, kültürel miraslara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi, "Kabul edilmesi için kamunun ve siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışma yapması gerekiyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Hırsızların çaldığı fabrikanın sahipleri şokta Yurt İzmir'de kömür sıkıntısı Yurt Göktepe Şehit Jandarma Uzman Çavuş Berkant Şara İlkokulu'nda öğretmen sorunu Yurt Zeytinyağı fiyatları üreticileri sevindirdi Yurt