Avrupa Parlamentosu'ndan Erdoğan'a teşekkür

Avrupa Parlamentosu'nun, 1915 olaylarını soykırım olarak tanıdı, Erdoğan ve Davutoğlu'na da teşekkür etti. Soykırım kararında yer alan teşekkürün nedeni ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 1915 olayları nedeniyle taziye mesajı yayınlaması.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu, soykırım kararını kabul etti, üstüne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Parlamento kararında, Erdoğan'ın 2014'teki taziye mesajı hatırlatıldı, "taziye dile getiren ve Osmanlı Ermenileri'ne karşı işlenen suçları kabul eden açıklamalarını doğru yönde bir adım olarak selamlıyoruz" denildi.

Erdoğan, Başbakan olduğu 23 Nisan 2014 tarihinde, 1915 olaylarının yıldönümü nedeniyle Ermenilere taziye mesajı yayımlamıştı. Yazılı yayımlanan mesaj, cumhuriyet tarihinde bir ilk olma sıfatına sahip.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da eylem hazırlığında olan 2 DHKP-C'li tutuklandı! Gündem Türkiye, Avrupa Birliği’ne üyelik başvurusunu derhal geri çekmeli ve Gümrük Birliği’nden çıkmalıdır! Gündem Vatan Partisi Soma Davası için yeniden Akhisar’da Gündem AP'nin kararı Avrupa'yı ikiye böldü! Gündem