Hablemitoğlu ödülleri sahiplerini buldu

Aydınlanmayı hayatının merkezine koymuş ve suikast sonucu hayatını kaybetmiş tarihçi yazar Necip Hablemitoğlu adına ödül töreni yapıldı. Ölümünün 13’üncü yılında toplumsal duyarlılığa dikkat çekmek için Hablemitoğlu Enstitüsü tarafından yapılan törende Nobel alan Prof. Dr. Aziz Sancar’a da “yaşam boyu toplumsal duyarlılık” ödülü verildi.

Abone ol

2002 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu adına ödüller dağıtıldı. Hablemitoğlu Enstitüsü tarafından verilen “Toplumsal Duyarlılık Ödülleri” dün gece sahiplerini buldu.

Ödül töreninde çok sayıda toplumsal duyarlılık projelerine imza atan gazeteci, yazar ve sanatçıya ödül verildi.

Ödüle layık görülenler arasında Nobel ödüllü Profesör Doktor. Aziz Sancar’da vardı. Sancar, çalışmalarının yoğunluğundan dolayı ödül törenine katılamadı.

Ödül töreninde Necip Hablemitoğlu da anıldı. Törende Hablemitoğlu’nun kızı Kanije Hablemitoğlu da konuştu, babasının cinayetinin aydınlatılmasını istedi.

Ödül törenine yazar Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı, CHP Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Aylin Nazlıaka, Eski MHP Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan ve çok sayıda davetli katıldı.

ulusalkanal.com.tr

Halkın yaşayan efsaneleri Antalya'da dile gelecek Kültür Sanat Hakimler HSYK’ya şikayet edildi Kültür Sanat Çocuk oyunlarına Milli Eğitim'den yasak Kültür Sanat Türk Sineması 101 yaşında Kültür Sanat