Müslim, Türkiye’yi kastederek “IŞİD'le nasıl savaştıysak onlarla da savaşırız” dedi

Amerika’nın kara gücüm dediği PYD, Türkiye’ye tehditler savurdu. Açıklama PYD Eşbaşkanı Salih Muslim’den geldi. Kürt koridorunu engelleyici olası bir müdahaleyi işgal sayacaklarını söyleyen Müslim, Türkiye’yi kastederek “IŞİD’le nasıl savaştıysak onlarla da savaşırız” dedi. Müslim, ABD-PYD ortaklığını ise “onlar havadan biz karadan vurduk” sözleriyle ifade etti.

Abone ol

Türkiye’nin PKK'ya indirdiği darbeler terör örgütünün Suriye kolu PYD'yi telaşlandırdı. PKK’nın yayın organlarından Özgür Gündem gazetesine konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim Türkiye’ye tehditler savurdu.

Muslim, Türkiye’nin “PYD'yi Cerablus’un batısına geçirmemeye" dönük politikasından rahatsız olduğunu dile getirdi. Türkiye’den Cerablus bölgesine yapılacak müdahaleyi işgal sayacaklarını belirten Müslim, Daha da ileri gitti ve Türkiye’yi kastederek “IŞİD’le nasıl savaştıysak onlarla da savaşırız” dedi.

Amerika-PYD ortaklığı Salih Müslim tarafından da dile getirildi. “IŞİD'i onlar havadan biz karadan vurduk” diyen Müslim Amerika’nın yardımının en etkili yardım olduğunu söyledi. Müslim "Biz bunun böyle devam etmesi istiyoruz” diye konuştu.

PYD Eşbaşkanı Müslim Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesinde rol üstlendiklerini de itiraf etti. Müslim, "Ortadoğu’nun yeniden dizayn edilmesi gerekiyordu. Global güçler de bu gerçekliği yakından görebiliyorlar. Demokratik Özerklik Suriye’de bir model olabilir, Ortadoğu’da bir model olabilir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu: İsimleri ben belirleyip cumhurbaşkanına sunacağım Gündem Sınırın tamamını kaplayacak Gündem Siirt'te şehit olan 8 asker için tören düzenlendi Gündem PKK'ya darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü Gündem