İzmir'de sokaklarda yaşayan binlerce Suriyeli için çözüm bulundu

İzmir’de Basmane ve çevresindeki sokaklarda konaklayan Suriyelilere çözüm aranıyor. Suriyeli mültecilerin önce Atatürk Stadyumu’nda toplanacağı ardından da otobüslerle mülteci kamplarına gönderileceği öğrenildi.

Abone ol

İzmir’de günlerdir çözülemeyen Suriyeli krizinde çözüm bulundu.

Basmane meydanı ve çevresinde gece gündüz konaklayan mülteciler için şimdiye kadar somut hiçbir adım atmayan İzmir Valiliğinin harekete geçti.

Günlerdir sokaklarda yaşayan Suriyeli mültecilerin önce Atatürk stadyumunda toplanacakları ardından otobüslerle mülteci kamplarına gönderilecekleri öğrenildi.

Resmi rakamlara göre İzmir’de 68 bin 700 Suriyeli mülteci sokaklarda yaşıyor.

İzmir Valiliğinin kent girişlerinde kontrol noktaları kuracakları yasadışı yollarla Yunan adalarına gitmeye çalışan mültecilerin çevre illerdeki çadırkentlere taşınacakları öğrenildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, “Suriyelilerin insan tacirlerini beklediğini biliyoruz. Yasadışı yollarla çıkış yapmaya çalışan mültecileri çadırkentlere göndereceğiz” dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP ile CHP 3 maddede anlaştı! İşte uzlaşılan başlıklar Gündem Yargıda sınav skandalı Gündem Bahçeli'den 'Erdoğan' açıklaması: Demokrasinin ruhuna kastetmektir Gündem ABD: Artık yalnızca YPG var Gündem