Öcalan da ''darbe'' dedi

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın 17 Aralık operasyonuyla ilgili darbe girişimi değerlendirmesi yaptığını açıkladı. Önder HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün de önümüzdeki günlerde Öcalan'la görüşeceğini duyurdu.

Abone ol

17 Aralık operasyonuyla ilgili benzer bir değerlendirme Abdullah Öcalan'dan geldi. HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın Yolsuzluk operasyonu süreciyle ilgili darbe girişimi değerlendirmesi yaptığını belirtti.

Önder "Öcalan, sürecin sekteye uğramasını bu sebeplere bağlamıyor. Hükümetin bu konuda göstereceği iradi zaafiyetten daha çok şikayetçi. O anlamda bunun bir darbe girişimi olduğunu ya da buna dönüştürülmek istendiğini, evet söyledi." dedi.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, önümüzdeki günlerde adaya önce siyasiler sonra da gazeteciler gidecek.

Önder, "Sadece avukatları ile değil siyasi heyetlerle de görüşecek. Sayın Zana ile yaptığı görüşmeler bunun ilk adımı idi. İlk kez heyetin dışında bir siyasi ile görüşme gerçekleştirildi. Hükümet bunun hazırlığı içindeydi sanırım. 17 Aralık meselesi ile sanırım biraz durdurdular. Ama yakın bir gelecekte Kürkçü ve Sebahat Tuncel’le görüşecek. Ondan sonra da gazeteciler ve diğer siyasi heyetlerle görüşme olacak diye bir beklentimiz var." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

İnternette nefes almak imkansız hale gelecek Gündem Erdoğan Alman basınında Gündem 18 yaş altında olanlara artık o da satılmayacak Gündem Atatürk'te birleşenlerin adayı Gündem