8 Mart 2019 Cuma Oyna Kazan ikinci ipucu sorusu kopyası paylaşıldı: ​8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı

Son 1 kişi kalana kadar devam eden Oyna Kazan yarışmasında bugünün ipucu sorusu kopyası paylaşıldı. Yarışmadan yarışmaya büyük ödülün farklılık gösterdiği para ödüllü canlı mobil bilgi yarışması için "Kimsenin bilemediği o son soruyu bil, büyük ödülü kazan" denildi. 3 çeşit jokerin olduğu belirtilirken bunların 'Ekstra can jokeri, çift cevap jokeri ve yanlış cevap eleme jokeri' olduğu ifade edildi. Oyna Kazan'da günün ilk yarışmasının ipucu sorusunun kopyası şarkıcı Sıla Gençoğlu'ndan geldi. Sıla'nın albümlerinin sorulacağı ifade edildi. Peki şarkıcı Sıla Gençoğlu kimdir? Sıla Gençoğlu'nun albümlerinin isimleri ve çıkış yılları! Sıla Gençoğlu (d. 17 Haziran 1980), Türk şarkıcı ve şarkı yazarı. Acıpayam, Denizli'de doğdu ve öğrenim hayatı için önce İzmir'e sonra İstanbul'a yerleşti. Sahne eğitimi almaya lise yıllarında başladı. Bilgi Üniversitesi'ndeki caz eğitimi sonrasında uzun süre Kenan Doğulu'ya geri vokallik yaptı. Oyna Kazan'da bugüne atfen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bir soru sorulacak. İpucu sorusu için verilen kopyaya göre, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı sorusunun sorulacağı bekleniyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Türkiye'de ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı

Abone ol

Son 1 kişi kalana kadar devam eden Oyna Kazan yarışmasında bugünün ipucu sorusu kopyası paylaşıldı.

Yarışmadan yarışmaya büyük ödülün farklılık gösterdiği para ödüllü canlı mobil bilgi yarışması için "Kimsenin bilemediği o son soruyu bil, büyük ödülü kazan" ifadeleri kullanıldı.

Yarışmayla ilgili, "Türkiye'nin en yeni ve en çok para kazandıran canlı bilgi yarışması Oyna Kazan artık sizinle. Oyna Kazan ile Tüm Türkiye'den rakiplerinizle, arkadaşlarınızla hatta ailenizle birlikte yarışabilir ve büyük para ödüllerini kazanabilirsiniz." denildi.

Oyna Kazan'da günün ilk yarışmasının ipucu sorusunun kopyası şarkıcı Sıla Gençoğlu'ndan geldi. Sıla'nın albümlerinin sorulacağı ifade edildi.

İKİNCİ İPUCU SORUSUNUN KOPYASI

Oyna Kazan'da bugüne atfen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bir soru sorulacak. İpucu sorusu için verilen kopyaya göre, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı sorusunun sorulacağı bekleniyor.

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü, her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.[1][2] İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Türkiye'de ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı.

Bu, kadın hakları hareketinde odak noktasıdır. Amerika Sosyalist Partisi, 28 Şubat 1909'da New York'ta bir Kadınlar Günü düzenledikten sonra, 1910 Uluslararası Sosyalist Kadın Konferansı her yıl bir Kadınlar Günü düzenlenmesini önerdi. 1917'de Sovyet Rusyası'nda kadın oy hakkı kazandıktan sonra, 8 Mart orada ulusal bayram oldu. Daha sonra gün, ağırlıklı olarak 1975'te Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilene kadar sosyalist hareket ve komünist ülkeler tarafından kutlandı. Bugün, Dünya Kadınlar Günü bazı ülkelerde resmi tatildir ve başka yerlerde büyük ölçüde görmezden gelinir. Bazı yerlerde protesto günüdür; diğerlerinde ise kadınlığı kutlayan bir gündür.

ŞARKICI SILA GENÇOĞLU KİMDİR

Sıla Gençoğlu (d. 17 Haziran 1980), Türk şarkıcı ve şarkı yazarı. Acıpayam, Denizli'de doğdu ve öğrenim hayatı için önce İzmir'e sonra İstanbul'a yerleşti. Sahne eğitimi almaya lise yıllarında başladı. Bilgi Üniversitesi'ndeki caz eğitimi sonrasında uzun süre Kenan Doğulu'ya geri vokallik yaptı.

2007'de kendi adını verdiği albümünde yer alan ve Türkiye Resmî Listesi'nde bir numara olan "...Dan Sonra" şarkısıyla çıkış yapan Sıla, sonrasında yayımladığı eleştirel ve ticari başarılar elde eden İmza (2009), Konuşmadığımız Şeyler Var (2010), Vaveyla (2012), Yeni Ay (2014) ve Mürekkep (2016) albümleriyle de liste başarılarını sürdürmeye devam etti. Bu albümlerde yer alan "Sevişmeden Uyumayalım", "Acısa da Öldürmez", "Kafa", "Boş Yere", "Vaziyetler", "Yabancı" ve "Hediye" şarkıları da Türkiye'de liste başı oldu. Bunların yanı sıra "Yoruldum", "İmkânsız" ve "Zor Sevdiğimden" gibi diğer pek çok şarkısı da hit olarak ilk beşe girdi.

Şarkıcılığının yanı sıra eleştirmenler tarafından övülen söz yazarı ve besteci kimliğiyle ön plana çıkan Sıla, kendi albümlerindeki şarkıların neredeyse tamamını tek başına yazarak Efe Bahadır'la birlikte bestesini yaptı. Ayrıca başka şarkıcılar için de birçok şarkı sözü yazdı. 2010'da Konuşmadığımız Şeyler Var ve 2014'te Yeni Ay ile birlikte Türkiye'de yılın en çok satan şarkıcısı oldu. Bugüne kadar dört Altın Kelebek Ödülü ve yedi Kral Tv Video Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.

SILA'NIN ALBÜMLERİ

Türk pop müzik şarkıcısı Sıla, günümüze kadar dört stüdyo albümü kaydetti, çeşitli şarkıcılar ile işbirliği projeleri içinde bulundu. 1998'de İstanbul'a geldi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir yıl okudu.[1] Daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne geçiş yaptı. Bu dönemde Efe Bahadır ve Kenan Doğulu ile tanıştı.[1] Doğulu'nun yedi yıl vokalistliğini yaptı.[2]

Sezen Aksu ile birlikte, 2006–08 yıllarında yayınlanan Sıla dizisinin jenerik müziğini hazırladı.[1] 2007'de "...Dan Sonra" şarkısı ile çıkış yaptı ve aynı yıl içinde ilk stüdyo albümü Sıla'yı piyasaya sürdü. Albümde yer alan şarkıların tamamının söz yazımında görev aldı; bunlardan altı tanesinin müziğinin oluşturulmasında Efe Bahadır ile birlikte çalıştı. Ayrıca Yalın, Kenan Doğulu ve Ozan Doğulu'da albümün hazırlanmasında görev aldı. Mayıs 2008'de Kolombiyalı grup Ciclon ile birlikte hazırladığı Shaker albümünü piyasaya sürdü. Albümdeki "Yaz Geliyor Heyoo" şarkısını kliplendirdi. Aynı yıl hazırladığı "Ne Çok" şarkısı, Yaban Gülü dizisinin jenerik müziği olarak kullanıldı. 2009'da ikinci stüdyo albümü İmza'yı yayınladı. Albümdeki tüm şarkıların sözlerini kendisi yazdı, şarkıların bestelerini Efe Bahadır ile birlikte oluşturdu; "Sevişmeden Uyumayalım", "İnşallah", "Yara Bende" ve "Bana Biraz Renk Ver" şarkılarını kliplendirdi. Haziran 2010'da, Ozan Doğulu'nun ilk albümü 130 Bpm'de yer alan "Alain Delon" şarkısını seslendirdi.

Kasım 2010'da üçüncü stüdyo albümü Konuşmadığımız Şeyler Var'ı satışa sundu. Albümde yer alan on şarkının sözlerini tek başına kendisi yazdı, "Zamanında" şarkısının sözlerini Gözde Kansu ile birlikte yazdı. Ayrıca Ferhat Göçer'in Yolun Açık Olsun (2007) albümünde yer alan ve sözleri kendisine ait olan "Vur Kadehi Ustam" şarkısını da yeniden seslendirerek albüme kattı. Nisan 2011'de Gökhan Keser ile birlikte "Hadi Ordan" şarkısını seslendirdi. Haziran 2012'de Joker adını verdiği ilk DVD albümünü piyasaya sürdü. Albümde, "Gözlerine Teslimim" adındaki yeni bir şarkıyı, kendi albümlerinde yer alan bazı şarkıları ve başka şarkıcılar için yazdığı bazı şarkıları akustik olarak seslendirdi. Bu şarkılardan "Yoruldum"'a klip çekti. Ekim 2012'de dördüncü stüdyo albümü Vaveyla'yı yayınladı. Albüm için Linet'in Paylaşmak İstiyorum (2009) albümünde yer alan ve sözleri kendisine ait olan "Aslan Gibi" şarkısını yeniden seslendirdi.

Vatan Partisi'nden Farkındalık Sergisi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu trenden inenler bir daha bu trene binemez Gündem İçişleri Bakanı Soylu: HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı PKK'ya aracılık ediyor Gündem 2019 emniyet rütbe terfi yazılı sınav sonuçları sorgulama ekranı Gündem