Rennan Pekünlü'ye hapis

Bugün Türk hukuk tarihine bir utanç sayfası olarak geçecek. Daha önce Anayasa, Danıştay ve YÖK kararlarını uyguladığı için 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Prof. Dr. Rennan Pekünlü bir kez daha aynı cezayı aldı. Hakim Süleyman Çekilmez’in verdiği bu karar tepkiye yol açtı. Tarihe yazılacak kararın ardından bilim insanının özgürlüğü için mücadele çağrısı yapıldı

Abone ol

Prof. Dr. Rennan Pekünlü... O, Türkiye’nin Galile’si, Aydınlanma savaşçısı…

Mahkeme bir kez daha Anayasayı yok saydı. Rennan Pekünlü'nün şahsında aydınlanma felsefesi bir kez daha mahkum edildi.

Prof. Pekünlü üniversitelerde YÖK kararıyla uygulanan türban serbestliğine karşı çıktığı için bir kez daha 2 yıl 1 ay hapse mahkum oldu.

Foça Cezaevi'nden 16 Nisan'da tahliye olan Pekünlü, 4 ayrı öğrencinin aynı yöndeki şikayeti üzerine yeniden adliyedeydi.

Renan Pekünlü yalnız değildi. Milletvekilleri, Vatan Partisi Yöneticileri, meslektaşları, öğrencileri, kitle örgüt temsilcileri ve çok sayıda yurttaş Pekünlü için İzmir Bayraklı Adliyesi’nde toplandı.

Aralarında İzmir Barosu Yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişilik avukat heyeti Renan Pekünlü için duruşma salonundaydı.

Yaklaşık 10 dakika süren karar duruşmasında Pekünlü 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. Hakim Süleyman Çekilmez gerekçe olarak "öğrencinin okula girişinin engellemesini" gösterdi.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu cezaya tepkiliydi.

Vatan Partisi MKK üyesi Hıdır Hokka direniş çadırlarının hazır olduğunu söyledi.

CHP Milletvekilileri de Pekünlü’ye destek için oradaydı.

HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: ERDEM ÖZDEMİR-AKIN KARA ulusalkanal.com.tr

Komutan, PKK'yı bombaladı Gündem Teröristlere darbe üstüne darbe Gündem PKK'dan kaymakama suikast girişimi Gündem Bir kumpas daha çöktü! Poyrazköy davasında tüm sanıklara beraat Gündem