Avrupa Birliği'nde ikinci dalga korkusu

Avrupa'da ikinci dalga korkusu yaşanıyor. Özellikle Almanya, Belçika ve İspanya'da vaka artışları dikkat çekti. Sınır kontrolleri ve 14 günlük karantina uygulamaları yeniden gündeme gelebilir.

Abone ol

Avrupa'da koronavirüs vaka sayısında artış gözlendi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa’da ikinci dalganın başladığına dair işaretler olduğu konusunda uyardı. Johnson, "Avrupa’daki 2. dalgaya karşı uyanık olmaya ihtiyacımız var. Gerekli olan adımları atmaya devam edeceğiz" dedi.

Almanya da vaka artışı görülen ülkeler arasında. Son dönemde günlük vaka sayısı iki kat arttı. Vaka artışı ihmalkarlığa bağlanıyor. Almanya'da ilk kez halka açık alanda da maske takmaları çağrısı yapılması da dikkat çekiyor. Almanya, vatandaşlarını vaka artışının görüldüğü İspanya'nın üç bölgesine gitmemeleri konusunda da uyardı.

Belçika ve Fransa'dan da benzer uyarılar geldi. Vaka artışı yaşayan bir başka Avrupa ülkesiyse Belçika. 5 kişiden fazla toplanmalara yasak getirildi. Anvers kentinde gece sokağa çıkma yasağı da uygulanacak. 12 yaşından büyüklerin kamuya açık alanlarda maske takmaları da zorunlu hale geldi.

Yunanistan'da da vakalarda artış var. Diğer ülkelere göre bu artış çok düşük kalsa da kapalı mekanlarda maske zorunluluğu getirildi.

ulusal.com.tr

Twitter'dan Trump'ın oğluna sınırlama Dünya Uygur yalanları yine çöktü Dünya Rusya ABD casus uçağını engelledi Dünya Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse saldırı Dünya