Bahçeşehir Göleti'ni kurutuyorlar

130 milyon liraya satılan İstanbul Bahçeşehir Gölet'te, Başakşehir Belediyesi'nin uygulamaları tepkilere neden oldu. Bir günde temizlenecek göletteki temizliğin 5 hafta sürmesi, nedeniyle onlarca su kaplumbağası öldü.

Abone ol

İstanbul'da Başkaşehir Belediyesi tarafından 130 milyon liraya Atmaca Holdinge satılan Bahçeşehir Gölet parkındaki bu görüntüler yurttaşların tepkisini çekti.

Göletin genişletme adı altında yapılaşmaya açıldığını söyleyen yurttaşlar, göletin bilerek kurutulduğunu düşünüyor. Temizlik adı altında 5 hafta boyunca su verilmeyen gölette hayvanlar yaşayamaz hale geldi.

Suların çekildiği gölette yaşayan canılılar can çekişiyor. Kirli sudan kaçan onlarca su kaplumbağası öldü.

Bahçeşehirli vatandaşlar tarafından çekilen bu görüntülerden sonra Belediye hemen göleti temizlemeye girişti. 5 hafta boyunca süren temizlik çalışmaları bir gün içinde bitirildi.

5 Haziran Dünya Çevre gününde gölet etrafında fidan dağıtımı yapmak isteyen yurttaşların girişimleride engellendi. Fidanları taşıyan araçların güzergahı üzerinde başlatılan yol çalışması nedeniyel fidanlar gölete indirilemedi. Belediye ise çalışmaların kasıtlı olmadığını savundu.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

ulusalkanal.com.tr

İlk aşk ilk oy Gündem Kaz çobanlarına haddini bildirmek - Bu seçim sadece bir parti seçimi değildir Gündem Korkaklar ve cesurların seçimi Gündem Silivri duvarlarını yıkan komutanlardan Vatan desteği Gündem