Dans Günü şenlikle kutlandı

29 Nisan Dünya Dans Günü, dünyanın çeşitli şehirlerinin yanı sıra Bodrum ve Mersin'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Sanatseverler birbirinden renkli dans gösterilerini izleme fırsatı buldu.

Abone ol

29 Nisan Dünya Dans Günü Kutlama Şenliği Muğla ve Mersin'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bodrum'da 17 ülkeden dansçılar bale, halk oyunları ve modern danslar sahneledi. Etkinliğe katılan 428 dansçı, 28 farklı gösteri sundu. Belçika'dan gelen grubun gösterisi, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından da "Bale Yıldızları Gecesi" düzenlendi.

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde "Dünya Dans Günü" dolayısıyla yapılan etkinliğe, İstanbul, İzmir, Antalya ile Samsun Devlet opera ve balelerinden sanatçılar da katıldı.

Piyotr İlviç Çaykovski'nin Kuğu Gölü ve Uyuyan Güzel, Adolphe Adam'ın Korsan, Boris Asafiev'in Paris Ateşi, Fikret Amirov'un 1001 Gece Masalları, Ludwig Minkus'un Don Kişot balelerinden de bölümlerin sunulduğu gösteri, büyük alkış aldı.

ulusalkanal.com.tr

Antalyalılar sinemanın unutulmaz müzikleriyle nostaljik bir gece yaşadı Kültür Sanat Antalyalılar sinemanın unutulmaz müzikleriyle nostaljik bir gece yaşadı Kültür Sanat Türkiye'deki orkestralar, Türk şeflerle çalışmalı Kültür Sanat Türkiye'deki orkestralar, Türk şeflerle çalışmalı Kültür Sanat