Emekçiler: Kıdem tazminatı kızımızın gelinliği, oğlumuzun çeyizi

Kıdem tazminatı.. İşçinin kırmızı çizgisi.. Hükümet fona devretmek için harekete geçti, işçiler izin vermeyiz dedi. Hükümet düzenlemede, işçiler mücadelede ısrarlı.. Peki kıdem tazminatı nedir? İşçiler için neden önemli? Hükümet kıdem tazminatını neden fona devretmek istiyor? İşte yanıtları...

Abone ol

Hükümet, "kıdem tazminatını fona devredeceğiz" dedi, emekçiler ayağa kalktı.

Milyonlarca çalışanın umut bağladığı kıdem tazminatı, ilk olarak 1936'da emekçinin gündemine girdi.

Tazminatın fona devredilmesi konusu aslında yeni değil. 1975 yılında da kıdem tazminatı fonu adıyla bir yasa çıkarılmıştı. Ancak o yasada işçi güvence altına alınıyordu. AKP'nin 2008 yılında başlattığı çalışmada ise devlet güvencesi ortan kaldırılıyor.

İş kanununa göre, kıdem tazminatından, sözleşmelerinde belirli bir süre kısıtlaması olmayan çalışanlar yararlanıyor. AKP hükümeti belirli süreli iş sözleşmelerini yaygınlaştırarak, kıdem tazminatını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Peki, AKP Hükümeti kıdem tazminatını gündeme getirerek neyi amaçlıyor ?

Emek cephesi ise bu duruma tepkili.Son kale olarak gördükleri kıdem tazminatları için, mücadeleyi bırakmayacaklarını belirtiyor.

Haber: Ali Turna

Kamera: Şengül Derin-İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Borsa günün ilk yarısında değer kaybetti Ekonomi Borsa günün ilk yarısında değer kaybetti Ekonomi ERDEMİR'de iş kazası Ekonomi ERDEMİR'de iş kazası Ekonomi