THY uçuşları için Haziran hazırlığı

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyadaki diğer havayolları gibi uçuşlarını durduran Türk Hava Yolları'nda, Haziran'da seferlere başlamaya hazırlanıyor. Plan taslağına göre iç hat uçuşlarının Haziran'da, dış hat seferlerinin ise kademeli olarak başlatılması öngörülüyor.

Abone ol

Türk Hava Yolları, haziran, temmuz ve ağustos ayları için uçuş planlama taslağı hazırladı. Taslak haziran, temmuz ve ağustos aylarını kapsıyor.

Salgın nedeniyle iç hat uçuşlarını 20 Mayıs, dış hat uçuşlarını da 28 Mayıs’a kadar durdurma kararı alan THY, hazırlanan taslağa göre iç hat uçuşlarını haziranda başlatmayı amaçlıyor. Dış hat uçuşları ise kademeli olarak düzenlenecek.

Üç aylık periyotta düzenlenen uçuş planlamasına göre, haziran ayında 19 ülkeye 22 noktada haftalık 75 uçuş yapılacak.

Haziran'da yurt içinde tüm meydanlara uçulmaya devam edilmesi, ilk etapta normal durumda planlı seferlerin yüzde 60 oranında gerçekleşmesi öngörülüyor. THY, temmuz ve ağustosta ise uçuşlarını arttırmayı amaçlıyor. Temmuzda 74 ülke ve 103 noktada haftalık 572 uçuş, ağustosta ise 98 ülke 160 noktada 937 uçuş planlanıyor.

ulusal.com.tr

Bankaların yurt dışı TL işlemlere sınır Ekonomi AB ekonomisi Kovid-19 nedeniyle yüzde 7,4 küçülecek Ekonomi Bakan Pekcan'dan önemli açıklamalar Ekonomi ASELSAN'dan Bahreyn'e ihracat Ekonomi