HSYK'dan sert açıklama

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, adli kolluk yönetmeliğiyle ilgili sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, soruşturmalarla ilgili idari amire bilgi verilmesi eleştirildi. Düzenlemenin, Anayasa ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığına aykırı olduğu belirtildi.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, AKP'nin 21 Aralık'ta çıkardığı Adli Kolluk Yönetmeliğiyle ilgili sert bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yönetmeliğin 2 nci ve 3 üncü maddeleri, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ilkeleri ile Anayasanın ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili hükümlerine açıkça aykırıdır" denildi.

Açıklamada, savcıların adli görevlerine ilişkin konuların yönetmelik kapsamında bulunmadığı belirtildi.

HSYK, savcıların görevleri sırasında suç işleyip işlemediklerinin kendi görev alanında olduğuna dikkat çekti.

Yüksek Kurul, 2013 yılında 331 hakim ve savcı hakkında soruşturma izni verildiğini açıkladı. HSYK, 19'u meslekten çıkarma olmak üzere 288 hakim ve savcıya ceza verildiğini ifade etti.

HSYK'dan yapılan açıklamada, "özveri ve titizlikle görev yapan yargı mensuplarını zan altında bırakan beyan ve yazıların da, hukukun üstünlüğü ve çağdaş demokrasinin unsuru olan bağımsız yargıya zarar vereceği hususu gözden ırak tutulmamalıdır" denildi.

Açıklamaya Başkan Vekili Ahmet Hamsici ile 12 üye imza attı.

ulusalkanal.com.tr

''Skandal, Türk Diktatörüne yaklaştı'' Gündem Perinçek'in AİHM zaferi Azerbaycan'da geniş yankı buldu Gündem 2013'e damga vuranlar Gündem Öğrenciler Çapa'da ÖSO standını kaldırttı Gündem