İşitme engelliler şeffaf maskenin yaygın olmasını istiyor

Her alanda maske takmak oldukça önemli. Ancak işitme engelliler için bu çok zor. Çünkü maske nedeniyle iletişim kurmakta güçlük çekiyorlar. Ulusal Kanal'a konuşan Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, şeffaf maske kullanımının yaygınlaşmasını ve vatandaşların daha duyarlı olmasını istiyor.

Abone ol

Kişileri, koronavirüsten koruyan maske, işitme engellileri zor durumda bırakıyor. Çünkü iletişim sorunlarına neden oluyor.

Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, yaşadıkları sorunları Ulusal Kanal'a anlattı. Şeffaf maskenin özellikle kamu dairelerinde yaygın kullanılmasını önerdi.

Herkesin işaret diline hakim olması birçok alanda onların işlerini kolaylaştıracak. Çelebioğlu, vatandaşların da daha duyarlı olmasını istiyor.

Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi Gündem Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi Gündem Yazıcıoğlu iddianamesinde FETÖ parmağı Gündem Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani hayatını kaybetti Gündem