Aydınlık’ı dinleyen cemaat kendini nasıl ele verdi

Abone ol

Bugün gazetesinden Erkan Acar, ‘Kod Adı Köroğlu’ kitabında Cemaat’in telekulak faaliyetini açık etti. Acar, mahkeme kararı olmaksızın dinlenen İşçi Partililerin konuşmalarını yayımladı

Fethullah Gülen cemaatinin yayın organlarından Bugün Gazetesi’nin Haber Müdürü Erkan Acar, kaleme aldığı “Kod Adı Köroğlu” kitabında yer verdiği dinleme tapeleri, Cemaat’in telekulak faaliyetini bir kez daha ele verdi. Herhangi bir mahkeme kararı ya da yasal soruşturma kapsamında olmaksızın elde edilen, Aydınlık yöneticileri ile İşçi Partisi avukatları arasındaki telefon konuşmaları, Acar’ın kitabında satır satır yayımlandı.

TAPE SERVİSİ

Türkiye, Ergenekon ve Balyoz tertiplerinin mimarları Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün’ün de arasında bulunduğu 31 polisin tutuklandığı “Casusluk” ve “Yasadışı dinleme” operasyonlarını konuşurken, F tipinin yasadışı telekulak faaliyetlerine ilişkin yeni deliller de ortaya çıkmaya devam ediyor. Cemaatçi yazar Erkan Acar’ın 2014’ün mayıs ayında piyasaya sürdüğü ve Silivri Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden MİT Orta Asya Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nu hedef alan “Kod Adı Köroğlu” isimli kitabı, F tipi örgütün yasadışı faaliyetlerinin yeni bir kanıtı niteliğinde. Kozinoğlu’nun ölmeden hemen önce Aydınlık’a gönderdiği ve Fethullah Gülen cemaatinin yasadışı faaliyetlerini anlattığı mektuplarından duyduğu rahatsızlığı gizlemeyen Acar, kitabın ilerleyen bölümlerinde Aydınlık yöneticileri ile İşçi Partisi avukatları arasında geçen telefon görüşmelerine yer vermesi dikkat çekti. Gazetemizin eski Genel Müdürü Mehmet Sabuncu, Yazarımız Şule Perinçek, İP MKK üyesi Hıdır Hokka ile Doğu Perinçek’in avukatlarından Hikmet Fırat Arslan arasında gerçekleşen telefon görüşmeleri satır satır kitapta yer aldı. Ancak asıl dikkat çeken durum yayımlanan telefon görüşmelerinin bir mahkeme kararı olmaksızın elde edilmiş olması ve herhangi bir soruşturma dosyasına girmemesi. Yani F tipi örgüt tarafından yasadışı yollarla elde edilen 15 Kasım 2011 tarihine ait bu telefon görüşmeleri, F tipi örgütün basın ayağındaki Bugün gazetesine servis edilmiş.

MEKTUPLAR NASIL ULAŞTI?

Kozinoğlu’nun “Zamanı gelince kullanmak üzere bilgi ve belge arşivlediğini” iddia eden Acar, mektupların Aydınlık gazetesine nasıl ulaştığı konusunda komplo teorileri geliştiriyor. Kozinoğlu’nun Aydınlık’ta yayımlandığı dönemde Türkiye’nin gündemini sarsan mektuplarında yer alan çarpıcı açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı gizlemeyen Acar, istemeden de olsa Aydınlık’ın gazetecilik ilkelerine ve gerçeğe bağlılıktaki sağlam tutumunu da itiraf etmiş oluyor. Çünkü kitabın 333-338’inci sayfaları arasında yer alan yasadışı dinleme tapelerinde Aydınlık yöneticilerinin, mektupları yayımlamadan önce yaptığı titiz çalışma ve incelemelere ilişkin konuşmalar yer alıyor.

MEZARDAKİ KOZİNOĞLU’NA DA DÜŞMANLAR!

Ergenekon ve Odatv tertiplerinin çökmesi ve tahliyelerin gerçekleşmesinin hemen ardından piyasaya sürülen kitap, özel görevli savcıların hazırladığı iddianamelerin bir devamı niteliğinde. Sözde “Ergenekon Terör Örgütü” ile Aydınlık grubu ve Kaşif Kozinoğlu arasındaki ilişkiyi “ispatlamaya” çalışan Acar, Aydınlık’ta yayımlanan mektupları bu “ilişkinin bir kanıtı” olarak sunuyor.

Yurtdışındaki Cemaat okullarının CIA adına yürüttüğü faaliyetleri ve Cemaat’in MİT’te yuvalanma çabalarını kendi el yazısıyla deşifre eden Kozinoğlu, davanın başından bu yana F tipi örgütün en önemli hedeflerinden biriydi. Kozinoğlu, “Kod Adı Köroğlu” kitabıyla öldükten sonra da Cemaat’in hedef olmayı sürdürdü.

GİZLİMİZ SAKLIMIZ YOK!

Yasadışı telefon görüşmeleri yayımlanan İşçi Partisi avukatlarından Hikmet Fırat Arslan, telefonlarını dinleyen ve yayımlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Arslan şöyle konuştu: “Kozinoğlu bir devlet adamı. Bu bilinçle ölçmüş tartmış ve Türkiye’ye yapılan tertibi kendi el yazılarıyla Aydınlık gazetesine göndermiş. Bunu yaparken öldürülmek dahil her şeyi göze almış. Kozinoğlu’nun tertibin üzerine yürüyen bu tavrına karşı tertipçilerin yapabildiği tek şey yasadışı dinlemelerle kafaları bulandırmaya çalışmak. Tertipçilerin tespiti için suç duyurusunda bulunacağım. Gizlimiz saklımız yok! Kozinoğlu bu uğurda canını vermiş, bizim telefonlarımız dinlenmiş çok mu?”

SIRLARIYLA ÖLMEDİ

MİT Asya Bölgesi Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu, 12 Kasım 2011 günü Odatv davasında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybettiğinde neredeyse tüm gazeteler haberi “Sırlarıyla öldü” diye duyurdu.

Çünkü Kozinoğlu, bugüne kadar hakkında en az şey bilinen üst düzey MİT yöneticilerindendi. Onun için “Hayalet” ve “Sır MİT’çi” yakıştırmaları yapıldı. 90’ların sonunda basına yansıyan bozuk bir vesikalık fotoğrafı dışında hiç görüntü vermedi. Diğer yandan cezaevi savcılığı ölümünün hemen ardından koğuşuna gelerek Kozinoğlu’na ait aralarında savunmasının da bulunduğu binlerce sayfalık belge ve el yazısı nota el koydu. Bu durum kamuoyunun “sırlarıyla öldü” kanaatini daha da güçlendirdi.

Ancak Kozinoğlu, sırlarının hepsini beraberinde götürmedi. 2011 yılı Ekim ve Kasım aylarında kamuoyuna duyurulması isteğiyle Aydınlık Gazetesi’ne kendi el yazısıyla çok önemli açıklamalarda bulundu. Mektuplar, ilerleyen aylarda “Kaşif Kozinoğlu’nun Mezara Götürmediği Sırlar” adıyla Aydınlık Yayınları tarafından kitaplaştırıldı.

‘TERTİBE SON VERMEZSENİZ KONUŞACAĞIM’

Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden üst düzey MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu’nun, ölmeden önce MİT’e bir mektup yolladığı ve kendisinin de dahil edildiği tertibe son verilmesini istedi. Kozinoğlu, tertibin devam etmesi halinde bildiklerini açıklayacağını söyledi.

MİT’ten Kozinoğlu’nun mektubuna herhangi bir cevap gelmedi. Kozinoğlu, söz konusu mektubu yolladığı günlerde çok önemli bilgilerini el yazısıyla kaleme aldı ve Aydınlık’a göndermeye başladı. Aradan 1 ay geçmeden Kozinoğlu henüz anlaşılamayan bir nedenle geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

CEMAAT BASINI İŞARETİ VERDİ

Cemaat’e yakınlığıyla bilinen Aksiyon dergisinin 21 Kasım 2011 tarihli 885. sayısında “Hayalet MİT’çinin ölümünde alfa radyoaktivite şüphesi” başlığıyla yayımlanan yazıda, üst düzey MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümü için “Asla çözülemeyecek ölümlerden” demesi dikkat çekmişti.

Kozinoğlu’nun gizli tanık ve itirafçı olduğunu da öne süren Aksiyon, “Kozinoğlu’nun eski MİT mensuplarını, generalleri ve siyasileri, Silivri’ye gönderecek kadar bilgi ve belge bulundurduğu ileri sürülüyor” şeklinde iddialar ortaya attı.

Kozinoğlu’nun Ergenekon ile ilgili bildiklerinden dolayı öldürüldüğünü ima eden dergi, Kozinoğlu’nun ölmeden önce bıraktığı mektup ve açıklamalara ise hiç değinmedi. Benzer iddialar diğer yandaş basında da öne sürüldü. Amaç Kozinoğlu’nu öldürüp, suçu da Ergenekon’a yıkmaktı.

AYDINLIK HESAPLARINI BOZDU

Ancak Kozinoğlu’nun Aydınlık’a yaptığı açıklamaları bilmiyorlardı. Aydınlık’ın yayını bütün hesaplarını bozdu. Kozinoğlu’yla birlikte gömülmeyen sırlar, BOP eşbaşkanlığı ve F tipi yapının suçlarını Türkiye kamuoyunun önüne serdi.

Ergün Gedek

Aydınlık

F-Tipi örgüt Bahçeli'ye şantaj mı yaptı? Gündem Yasadışı dinlendiği gerekçesiyle F-Tipi'ne suç duyurusu Gündem İlk oy kullanıldı Gündem Soma Holding'de sinsi gelişme Gündem