Erdoğan, Putin ile görüştü

G 20 Zirvesi'nin ilk günkü programı geç saatlere kadar sürdü. Lidelerin dün akşamki son buluşması Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın verdiği çalışma yemeğiydi. Erdoğan burada Rusya lideri Putin'le görüştü. İkili Suriye krizindeki son durumu ele alırken, Erdoğan'ın Suriye'de yeni bir yönetime geçilmesi ısrarını sürdürdüğü belirtildi.

Abone ol

G-20 Antalya Liderler Zirvesi Antalya'da ikinci günkü programıyla devam ediyor.

Liderlerin katıldığı ilk günkü program geç saatlere kadar devam etti. Erdoğan, "Küresel Isınma ve Mülteci Krizi" konulu çalışma yemeğinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Putin’in ağırlıklı olarak Suriye'de gelişmeleri ele aldığı öğrenildi. Erdoğan'ın Putin'e Suriye’de mutlaka rejimin değişmesi ve halkın istediği bir yönetimin iş başına gelmesi mesajını aktardığı belirtildi. Erdoğan’ın Halep ve çevresini hedef alan saldırıların yeni bir göç dalgasını beraberinde getirebileceğine ilişkin kaygılarını da ifade ettiği öğrenildi.

İkilinin Türkiye ve Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının 15 Aralık'ta Rusya'da yapılması konusunda teyitleştikleri öğrenildi.

Erdoğan, ayrıca İngiltere Başbakanı David Cameron ile ikili bir görüşme yaptı, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin'i de kabul etti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te yaşanan terör saldırıları nedeniyle G20 Zirvesi'ne katılamamıştı.

Çalışma yemeği öncesinde de Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuk heyet başkanları için zirvenin düzenlendiği otelde resepsiyon verdi. Dünya liderlerini Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu kapıda karşıladı. Davutoğlu resepsiyonda Almanya Şansolyesi Angela Merkel ile görüştü.

G 20 zirvesi bugün de "Dayanıklılığın Artırılması" başlıklı oturumla devam ediyor.

Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Merkel ile görüşmeniz nasıl geçti?" sorusu üzerine Putin, İngilizce olarak "good very good" diyerek gülümsedi.

ulusalkanal.com.tr

TGB kırmızı bölgeye nasıl girdi Gündem Erdoğan onu görünce sitem etti Gündem Bu fotoğraf "gerçeği yansıtmıyor" Gündem İstanbul'da 12 gözaltı: Emniyetten açıklama Gündem