İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile genelge

İçişleri Bakanlığı spor müsabakalarındaki olayları önlemek için 81 ilin valiliğine genelge gönderdi. Risk analizine göre gerekli önlemlerin alınacağı müsabakalara bundan sonra yanıcı, ezici ve delici alet ile yasaklanan diğer materyaller alınmayacak.

Abone ol

Sporda şiddete sonlandırmak için İçişleri Bakanlığı kapsamlı bir genelge hazırladı. “Spor Müsabakalarının Güvenliği” adlı genelge 81 ilin valisine gönderildi.

Genelgeye göre; bundan sonra spor müsabakaları güvenlik önlemleri risk analizlerine göre A, B, C yani yüksek, orta ve hafif önlem olarak planlanacak.

Yüksek riskli müsabakalarda görevlendirilecek personel sayısı önceden belirlenecek. Gerekiyorsa takviye kuvvetlerle desteklenecek.

Ayrıca bundan sonra spor müsabaka alanlarına her türlü yanıcı, ezici, delici alet olmak üzere fotoğraf makinası, selfie çubukları, elektronik sigara vb. materyaller alınmayacak.

Müsabakanın oynandığı yer polis sorumluluk bölgesinde ise jandarma birimlerinden, jandarma sorumluluk bölgesinde ise emniyet birimlerinden takviye kuvvet planlaması yapılacak.

Gerekli eğitimlerin verilmesinin ardından müsabakalarındaki özel güvenlik görevlilerinden ihmali veya mevzuata aykırı davranışları bulunanlarla ilgili işlemler anında yapılacak.

Spor müsabakalarının oynandığı spor alanlarındaki güvenlik kameraları çalışır halde bulundurulacak, spor alanlarındaki teknolojik yeterliliğin artırılması sağlanacak.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde passoligi olmayan kişilerin müsabaka alanına alınmaması ve stada sokulan pankart ve afişlerin önceden kontrol edilmesi de yer alıyor.

Genelgede deplasmana gidecek taraftarlarla ilgili düzenleme de var. Buna göre deplasmana giden taraftarlar, ilk hareket noktasında valiliklerce kontrol ediecek.

ulusal.com.tr

'Katil' söyleminin 30 yıldır öğrettikleri Gündem Edirne'de FETÖ operasyonu: Yakalandılar Gündem Çin’de 5,9 büyüklüğünde deprem Gündem Türk Cumhuriyetleri Gündem