Üreten, birleşen ve çağdaş Türkiye’nin kadroları Vatan listesinde

Abone ol

Vatan Partisi 7 Nisan itibariyle aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. 85 seçim bölgesinin tamamında tam liste veren birkaç partiden biri. Eski bakanlardan, işçilere, emekli askerlerden çiftçilere kadar Vatan Partisi’nin adayları tüm Türkiye’yi kucaklıyor.

İşte o listede dikkat çeken ayrıntılar:

DEVLET TECRÜBESİ VATAN LİSTELERİNDE

Vatan Partisi Türkiye'yi yönetmiş ve yeniden yönetmeye talip eski bakanları, komutanları, ağır ceza reislerini, müsteşarları, valileri, emniyet müdürlerini ve devlet tecrübesine sahip çeşitli şahsiyetleri Meclis’e taşıyor.

TBMM E. Başkanvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan Denizli’den, Eski Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan İstanbul 3. Bölgeden ve Eski Devlet Bakanı Hüseyin Tayfun İçli İstanbul 2. Bölge’den 1. sıra adayı oldular.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa Valiliği yapmış İçişleri Bakanlığı E. Müsteşarı Erol Çakır ise İstanbul 1. Bölge 2. sıra adayı oldu.Vali Çakır, E. Emniyet İstihbarat Başkanı Ramazan Akyürek’in siciline 2001 yılında ‘Fethullahçı’ notu düşmesiyle de biliniyor.

Eski Ağır Ceza Reisi Ömer Yasa Bolu’da 2. sıra adayı oldu. E. Emniyet Müdürü Adnan Konukman Sinop listesinin, E. Emniyet Müdürü Levent Tekkaya da Afyon listesinin başında yer aldı.

MİLLİYETÇİLER, HALKÇILAR, DEVRİMCİLER BİRLEŞTİ

Türkiye çapında milliyetçiler, halkçılar ve devrimciler Vatan Partisi’nin listelerinde birleşti. Bu gerçek kendini en çarpıcı şekilde İstanbul listelerinin başında kendini gösterdi. 1. Bölgede listenin başında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yer alıyor. 2. Bölge 1. sıradan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tayfun İçli, 3. Bölge 1. sıradan ise Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan aday gösterildi.

ÖCALAN’I SORGULAYANDA ADAY, YARGILAYANDA…

Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan emekli Albay Hasan Atilla Uğur Aydın 1. sırada yer alırken, Öcalan’ı yargılayan mahkemenin başkanı Turgut Okyay Adana’dan 1. sıra adayı oldu.

MECLİSE GİRECEK ADAYLARIN YARISI KADIN

Vatan Partisi’nin kadınları mücadelede olduğu gibi listelerde de ön sıralarda yer alıyor. 85 seçim bölgesinin 19’unda 1. sırada yer alan kadınlar, 550 kişilik listenin 143’ünü oluşturuyor. Vatan Partisi’nin barajı geçmesi durumunda ise Meclis’e girecek milletvekillerinin yarısı kadın olacak, çünkü kadın adaylar ön sıralardan aday gösterildiler.

EN GENÇ ADAYLAR VATAN PARTİSİ’NDE

Vatan Partisi’nin gençleri son yıllardaki en büyük halk hareketlerinin örgütleyicisi oldu. Yüzbinleri meydanlara çıkardı, barikatları aştı ve Silivri duvarlarını yıktı. Şimdi o büyük mücadelelere önderlik edenler Vatan Partisi listesinin de başındalar.

Türkiye Gençlik Birliği’nin Genel Başkan Yardımcıları Elif İlhamoğlu İstanbul 2. Bölge 3. sıradan ve Yadigar Özen Denizli 2. sıradan milletvekili adayı. Her ikisi de yirmi beş yaşında. Vatan Partisi barajı geçtiği takdirde TBMM’de 25 yaşında 2 genç kız yer alacak. Meclis açıldığında Divan Başkanlığını Elif İlhamoğlu yapacak. Elif İlhamoğlu aynı zamanda Anti-emperyalist Dünya Gençlik Birliği'nin Genel Sekreterliği'ni yürütüyor. 3 dil biliyor. Suriye'den Yemen'e, İran'dan Avrupa'ya kadar pek çok ülkede diplomatik temaslarda bulunmuş bir kadın önder.

TGB’nin Kurucu Genel Başkanı Adnan Türkkan iseMalatya 1. sırada yer alıyor. Gezi avukatlarından Fırat Kayaönü Ankara 1. Bölge’den seçime girecek.

DENİZLİ’DE 46 YIL SONRA YİNE EN GENÇ ADAY

12 Mart Muhtırası’na TBMM’de karşı çıkan tek milletvekili, o dönem parlamentonun en genç milletvekili olarak Denizli’den seçilen Hasan Korkmazcan olmuştu. Vatan Partisi’nin Denizli listesinde bu seçimlerde de en genç aday olan Yadigar Özen 2. sırada yer alıyor. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ise liste başı.

EMEKÇİ ÖNDERLERİ

Vatan Partisi listelerinde çok sayıda emekçinin olması dikkat çekti. Vatanın kaleleri olan fabrikalarımızın bekçileri, her gün evimize elektrik ve su getiren değerli emekçilerimiz Türkiye’yi yönetmek üzere listelerdeki yerlerini aldılar.

Soma işçi liderlerinden Sefa Köken İzmir’den aday olurken, bir fabrika işçisi olan Nevriye Demirkan Kırklareli’nden aday oldu. Bursa’da Bosch Fabrikası’nda grev kararı alan işçi önderlerinden Ayhan Canbaz 3. sıradan aday.

ERGENEKON VE BALYOZ TERTİBİNİ BOZGUNA UĞRATANLAR

Ergenekon ve Balyoz tertibinde hedef alınan, ABD'ye meydan okuyan kahramanlarımız Vatan Partisi’nin listelerinde çokça yer aldılar.

Tertipleri bozguna uğratanların başında gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday oldu. Ergenekon tertibinde hedef alınan Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk Ankara 2. Bölge 2. Sıradan, partinin yöneticilerinden Mehmet Bedri Gültekin Gaziantep 1. sıradan aday oldu.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin listede Ankara 1. Bölge 1. sırada yer alırken, Balyoz Davası’nda geçen hafta beraat eden Em. Hava Korg. Ayhan Taş Konya’dan 1. sıra adayı oldu.

Emekli Tümamiral Soner Polat İstanbul 2. Bölge 2. sıradan, emekli Tümamiral Ali Semih Çetin İstanbul 3. Bölge 2. sıradan ve Eski Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanı Em. Tümg. Levent Ersöz Burdur’dan 1. sıra adayı oldular.

Em. Hv. Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Balıkesir’de liste başı oldu. Karataş, 2003'te ABD'de göreve başladıktan üç ay sonra Türkiye'den sorumlu Amerikalı proje subayıyla bir toplantı yapmıştı. Pentagon'da yapılan görüşmede kameranın kayıtta olduğunu fark eden Karataş, ABD'li subaya şu iki mesajı vermişti: "Süleymaniye olayını Türk halkı asla unutmayacak...Sizden madalya istemiyorum, bunu ileride Türk milleti ve aileme izah edemem".

Ergenekon ve Balyoz tutuklularının yanı sıra tertip davalarının öne çıkan avukatları da Vatan Partisi’nden aday. Anayasa Mahkemesi’nin önünde cübbesiyle adalet nöbeti başlatıp, hukuk tarihine damga vuran avukat Şule Nazlıoğlu Erol Ankara 2. Bölge 1. sıra adayı. Davaların en kıdemli avukatlarından Mehmet Cengiz aynı zamanda AİHM 2. Dairede Perinçek-İsviçre Davasını kazanan avukat olarak da biliniyor. Cengiz, Konya 2. sıradan aday. Av. Günizi Dizdar İstanbul 1. Bölge 4. sıradan, Av. Osman Aydın Şahin Balıkesir 3. sıradan ve Av. Hüseyin Tugay Şen İzmir 2. Bölge 4. sıradan aday oldular.

Çiftçi çocuğu olan Em. Tümgeneral Naci Beştepe emeğin başkenti Zonguldak’tan 1. sıra adayı oldu. Naci Beştepe Vardiya Bizde Platformu’nun Ankara Temsilcisi idi.

GAZİLER VATAN ADAYI

Bölücü teröre karşı canı pahasına mücadelede etmiş, uzuvlarını bu vatan için toprağa vermiş gazilerimiz ve oğlunu, eşini, kardeşini bu mücadelede kaybetmiş şehit yakınlarımız da Vatan Partisi’nin adayı. Yeğenini toprağa vermiş Gazi Ertan Acır Ankara 2. Bölge 3. sıradan aday oldu. Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can Diyarbakır 2. sırada yer alırken,şehit babasıSezai Okay Bursa 1. sıramilletvekili adayı oldu.Ankara’da yapılan önseçimde listede Ertan Acır’ın üstünde yer alan Em. Tümgeneral Naci Beştepe ise "Sen benden daha üst rütbelisin" diyerek Ertan Acır’ı listede ön sıraya geçirmişti.

ASTSUBAYLAR VATAN LİSTELERİNDE

Çok sayıda astsubay Vatan Partisi tarafından aday gösterildi. Türk ordusunun bel kemiği olarak nitelendirilen astsubaylardan Em. Astsubay İsmet Özer Bolu 1. sıradan aday oldu. Em. Astsubay Şahin Bozkurt ise Tokat 1. sıra adayı.

ABD’YE ÇUVAL GEÇİRENLER

ABD’ye çuval geçirenler Vatan listelerinde buluştu. Vatan Partisi’nden aday olan TGB liderlerinin yanı sıra, ABD subayının kafasına soğuk namluyu dayayıp “çuvalın öcünü alan subay” olarak tanınan E. Albay Aziz Ergen Elazığ 1. sıra adayı oldu.

TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ İÇİN MECLİSE GİRİYORLAR

Hakkari ve Mardin’le, Edirne ve Iğdır’ı birleştiren halk önderleri, Türkiye’nin birliği için aday oldular.

Ekonomi yazarı Mustafa Pamukoğlu Diyarbakır’dan 1. sıradan adayı oldu. Siirt 1. sırada da genç isimlerden, subay eşi Esra Çimen yer alıyor. Mardin’de Faruk Bulut, Şanlıurfa’da Halil Akbayır, Hakkari’de Namık Ereli, Van’da Avukat Fikri Güneri, Gaziantep’te Mehmet Bedri Gültekin, Bingöl’de 68 Gençlik Hareketi önderlerinden Ömer Bakal aday oldular. Batman’da ilk sırada Bayram Yurtçiçek yer alırken 2. sırada ise babası terörle mücadele ederken şehit düşen Mehmet Emin Yıldız yer aldı.

İLK SIRADA GAZETECİLER

Türkiye’nin satılmamış kalemleri, eğilmemiş, bükülmemiş gazetecileri, televizyoncuları Vatan’da buluştular.

İzmir 1. Bölge 1. sırada tanınmış gazeteci Ümit Zileli yer alırken, İzmir 2. Bölge 1. sırada ise Türkiye’nin kıdemli televizyon programcılarından Hulki Cevizoğlu yer aldı.

Türkiye’nin en beğenilen sunucularından Gülgün Feyman Budak Kocaeli’den2. sıra adayı olurken, güzel Türkçemizi yaşatan TRT Eski BaşspikeriMehpare Çelik de Ankara 1. Bölge’den 2. sıra adayı oldu.

ATABE Genel Yayın Yönetmeni Şule Perinçek İzmir 2. Bölge 2. sırada yer aldı.

Tayyip Erdoğan ve Mehmet Ali Talat’ın Kıbrıs’ı ABD’ye peşkeş çektikleri telefon konuşmasını yayınladığı için tertibe uğrayan Aydınlık Gazetesi’nin Eski Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım’da İstanbul 3. Bölge’den aday oldu.

SANATÇILAR VE SPORCULAR LİSTELERDE EN ÖNDE

Galatasaray’ın eski orta saha oyuncularından ve Kocaelispor’un Eski Başkanı, diş doktoru Cenap Yener Kocaeli listesinin ilk sırasında yer alırken,Sakarya listesinin ilk sırasında Sakaryaspor’un Teknik Direktörlerinden Murat Bölükbaşı yer aldı.

Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil Antalya 1. sıradan aday oldu. Bir zamanların efsane grupları arasında gösterilen Modern Folk Üçlüsü’nden Doğan Canku İstanbul 1. Bölge 3. sıradan listeye girerken, Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden, Kültür Bakanlığı Devlet Halk Müziği Korosu’nun kurucusuMehmet Özbek de Antalya’dan 3. sıradan aday oldu.Ressam Muzaffer Akyol, ressam Adviye Bal ve ses sanatçısı Vedat Çetinkaya ise İstanbul 2. Bölge’den seçime girecekler.

DÜNYA ÇAPINDA BİLİMADAMLARI

Evrimsel Biyoloji uzmanı Prof. Dr. Ali Demirsoy Erzincan listesinin ilk sırasında yer aldı. Cumhuriyet Üniversitesi’nin Eski Rektör Yardımcısı, beyin cerrahı Prof. Dr. Hamit Zafer Kars Ankara 1. Bölge’den aday olurken, Prof. Dr. Mehmet Ersoy Amasya 1. sıradan listeye girdi. Mustafa Kemal Üniversitesi İİBF E. Dekanı Prof.Dr. Ercan Enç Ankara 2. Bölge 9. sıradan, Prof. Dr. Fikret Ertan Muğla 3. Sıradan, Prof. Dr. Semih Eryıldızİstanbul 2. Bölge 5. Sıradan ve E. Kütüphaneler Genel Müdürü Prof Tülin Sağlamtunç Ankara 2. Bölge 6. sıradan aday oldular.

UĞUR MUMCU’NUN YEĞENİ ADAY

Ceyhan mumcunun kızı ve Uğur mumcunun yeğeni Evren Mumcu, Ankara 1. Bölgeden 7. sıra adayı. İstanbul 3. Bölge 6. Sıradan aday olan Roman aday Serdar Özbayraktar ise şu sözleriyle öne çıkıyor: “Biz kağıt satarız, vatanı satmayız.”

68 HAREKETİNİN LİDERLERİ VATAN ADAYI

1968 Gençlik Hareketi’nin liderlerinden olan Hüseyin Karanlık Afyon 3. sıra, Ali Mercan Bitlis 1. sıra,Arslan Kılıç Konya 9. sıra ve Mehmet Cengiz de Konya 2. sıradan aday oldu.

ulusalkanal.com.tr

Ambulans özel halk otobüsü ile çarpıştı! Gündem YSK'dan pusula açıklaması Gündem 'Vatan'ın evlatları Gündem Açılımcılara ve sahte solculara kapak olsun! Gündem