Süleyman Şah'ın yeni türbesinin yeri de tartışma konusu oldu

Şah Fırat operasyonu kadar Süleyman Şah'ın yeni türbesinin yeri de tartışma konusu oldu. Türbenin Türkiye sınırı yakınındaki Eşme köyüne taşınması için yapılan hazırlıklar YGP'liler tarafından fotoğraflandı. Türbe'nin inşa edildiği bölge YPG'nin kontrolünde.

Abone ol

süleyman Şah Türbesi'nin, Türkiye sınırına çok yakın noktadaki Eşme köyüne taşınması için yapılan hazırlıklar YPG'nin kontrol noktalarından fotoğraflandı.

Türbenin yeni yeri PKK'nın kanto ilan ettiği Ayn El Arap'a yakın noktada YPG'nin kontrolünde. Türbenin inşaatıyla ilgili ilk fotoğrafları da YPG'liler yayınlandı.

Süleyman Şah Türbesi'nin yapılacağı alana bayrak dikilerek çevre düzenleme çalışması başlatıldı. Alanın YPG'nin kontrol ve nöbet noktalarına sadece yüz metre uzaklıkta.

Fotoğraflarda Türk bayrağı ile çevre düzenlemesi için çalışan iş makineleri görülüyor. Yüz metre yanında ise silahlı YPG'liler Abdullah Öcalan posterleri ile nöbet tutuyor.

YPG, Ayn El Arap'ın batısında bulunan Eşme Köyünü yaklaşık 10 gün önce IŞİD'den geri almıştı.

YPG'lilerin Öcalan bayraklarıyla nöbet tuttuğu yerden çektikleri fotoğraflar sosyal medyaya büyük yankı uyandırdı. Fotoğraflarda Türk Bayrağı ile YPG bayrakları birlikte görülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Ankara Üniversitesi tatil edildi! Gündem Şehit Halit Avcı'ya son görev Gündem Ünlü holding iflas ettiğini duyurdu! Gündem Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortası priminde değişiklik Gündem