Amerikan askerlerini kovalayan TGB'lilerin davası ertelendi

Adana İncirlik Üssü'nde ABD'li askerleri kovalayan TGB'lilerin 2'nci duruşması bugün görüldü. Yargılanan TGB'lilerden Yalçın Semir Akarsu "Süleymaniye'de askerimize yapılan saygısızlığın öcünü aldık, emperyalizme karşı mücadelemiz sürecek" dedi.

Abone ol

Adana'da ABD askerlerini çuvalla kovalayan TGB'liler 2. kez hakim karşısına çıktı. Dava bazı eksikler nedeniyle 18 Mayıs'a ertelendi.

16 Nisan günü TGB'liler 23 Nisan etkinlikleri kapsamında İncirlik Üssüne gitmişti. Türkiye Gençlik Birliği Adana eski İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak etkinlikten sonra yakaladıkları ABD askerine çuval geçirmek istemişti.

İncirlik üssünde Amerikan askeri Nicholas Allen Rockwell'i kovalayan gençler daha sonra eylemine son vermişti. Gençler hakkında Adana 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 2. duruşması görüldü.

TGB'lilerden şikayetçi olan ABD askerş Rockwell "Başıma çuval geçirmeye çalıştılar, olayı da cep telefonuyla kaydettiler" dedi.

Mahkeme başkanı bazı eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 18 Mayıs tarihine erteledi. Amerikan askerini kovalayan Vatan Partisi Öncü Gençlik Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu, olay anını cep telefonuyla kayıt altına alan TGB Adana İl Yöneticisi Cenk Kızılırmak ve videoyu yaydığı iddia edilen TGB Eski Genel Sekreteri Sinan Sungur hakkında, ayrı ayrı 12’şer yıl hapis ve 50’şer bin lira para cezası isteniyor.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de TGB'lilere destek için adliyedeydi.

ulusalkanal.com.tr

''Astana sürecinden sahada rahatsız olan unsurlar olabilir'' Gündem Referandumda 'hayır' oyu verecek olan Türkiye Kamu Sen Genel Merkezi’ne ikinci saldırı Gündem FETÖ davası devam ediyor Gündem Danimarka'da parlamento sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul etmedi Gündem