Eski TÜBİTAK çalışanı 3 kişiye yakalama kararı

Balyoz davasındaki kumpasları gizleyen TÜBİTAK çalışanları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme haklarında dava açılınca Amerika’ya kaçan eski TÜBİTAK uzmanlarının “yurt dışında çalışıyoruz” savunmasına da yanıt verdi. “Önünüzde Noel tatili var, gelin ifade verin” diyerek duruşmayı 24 Aralık’a erteledi

Abone ol

Balyoz davasında sahte bilirkişi raporları hazırlayan F tipi TÜBİTAK uzmanları görüldükleri yerde yakalanacak.

İstanbul 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi sahte Balyoz CD’leri için gerçektir raporu veren Tahsin Türköz, Erdem Alparslan ve Hayrettin Bahşi için yakalama kararı çıkardı.

Kararda sanıkların mahkemede bizzat dinlenmesi gerektiği, yargılamanın sanıklara sorulacak sorularla yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Mahkeme Balyoz davasında yargılanan komutanların davaya katılma taleplerini de kabul etti.

Sahte bilirkişi raporu hazırlamakla yargılanan eski TÜBİTAK çalışanlarının yurt dışına çıkış tarihleri belirlenince haklarında dava açılınca kaçtıkları anlaşıldı. Hayrettin Bahşi’nin Şubat, Tahsin Türköz ve Erdem Alparslan’ın da Nisan ayında yurt dışına kaçtıkları tespit edildi.

Avukatlar “müvekkilerimiz yurt dışında çalıştıkları için ifade vermeye gelemiyor” savunması yapınca mahkeme Amerika’da uygulanan Noel tatilini hatırlatarak 25 Aralık’a duruşma günü verdi.

Davaya konu olan 19 Şubat 2010 tarihli raporun ardından 10 gün içinde yapılan operasyonlarda 67 komutan gözaltına alınmış 41 komutan tutuklanmıştı. Sahte bilirkişi raporu özel görevli mahkemenin Balyoz kararına da dayanak gösterilmişti.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

Hutbelerde 'Terörün hedef aldığı din: İslam' anlatılacak Gündem Türkiye tarihinde en büyük miktar! Gündem Kafaları karıştıran sorular! Gündem Güvenli bölge (!) Gündem