Hamaney: Üç Avrupa ülkesi ABD'nin uşağıdır

İngiltere, AlmanyaveFransa, İran ile imzalanan Nükleer anlaşmada İhtilaf Çözüm Mekanizması'nı işletme kararına İran tepki gösterdi. İran'ın nükleer anlaşmadan kaynaklanan yükümlüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle alınan karara İran devrim Rehberi Ayetullah Hamaney "Üç Avrupa ülkesi ABD'nin uşağı. Onlar İran halkını dize getiremezler." dedi.

Abone ol

İngiltere, Almanya ve Fransa'nın, Tahran'ın nükleer anlaşmada yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle aldığı "İhtilaf Çözüm Mekanizması" kararına Tahran tepki gösterdi.

İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, İngiltere, Almanya ve Fransa'ın "İhtilaf Çözüm Mekanizması" kararını ağır bir dille eleştirdi.

Ayetullah Hamaney, "Üç Avrupa ülkesi ABD'nin uşağıdır, onlar İran halkını dize getiremezler, bu üç ülke Irak-İran savaşı sırasında Saddam Hüseyin'e destek sağlamıştı." dedi.

İran'ın başkenti Tahran'da kılınan Cuma namazı hutbesinde konuşan Ayetullah Hamaney Amerika'nın nükleer anlaşmadan geri çekilmesinden sonra bu üç ülke boşu boşuna konuşma yaptılar. O sırada onlara güvenmediğimi ve hiçbirşey yapmadan Amerika'ya hizmet edeceklerini söyledim." ifadelerini kullandı.

İran İslam Devrimi Rehberi, "Yaklaşık bir yıl sonra, bu ülkelerin tam anlamıyla Amerika'nın uşağı olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. İran halkının gerçek doslarını tanıdığına vurgu yaptı.

Tahran, ABD'nin nükller anlaşmadan çekilmesi ve anlaşmanın avrupalı taraflarının taahhütlerini yerine getirmemesi üzerine anlaşmaya ilişkin bazı sorumluluklarını aşamalı olarak yerine getirmeme kararı almıştı.

"E3" ülkelerinin uygulama kararı aldığı İhtilaf Çözüm Mekanizması, anlaşmada taraflara herhangibir sorunun çözümü için iki hafta süre tanıyor ancak tüm tarafların kabul etmesi durumunda bu süre uzatılabiliyor.

Ancak İran, Almanya ,Fransa ve İngiltere'nin bu kararını, ABD'nin "Tahran'a karşı azami baskı uygulama" politikasına hizmet ettiğini düşünüyor.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Gerçeklikten uzak bir oluşum Gündem CHP'de kurultay tarihi belli oldu Gündem Bakan Kurum açıkladı! Kanal İstanbul projesinde flaş gelişme Gündem Bahçeli'den CHP'ye FETÖ yanıtı Gündem