FETÖ'nün okulları kapatılıyor

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, örgütle ilişkisi tespit edilen bin 669 özel öğretim kurumu kapatılacak. Söz konusu kurumlarda öğrenim gören veya kalan öğrencilerin, devlet okullarına ve yurtlarına yerleştirileceği belirtildi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu tespit edilen toplam bin 669 özel öğretim kurumunun kapatılması için düğmeye bastı.

Anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamında kapatılacak kurumların 936'sını özel okullar, 449'unu öğrenci yurdu ve 284'ünü etüt merkezleri oluşturuyor.

Bakanlık, şimdiye kadar 800'e yakın özel okulun kapatılmasına yönelik yazılı talimatını illere gönderdi.

Kapatılan okullarda öğrenim gören öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullara yerleştirileceği belirtildi.

Yurt genelinde devam eden soruşturma kapsamında yine örgüt bağlantısı bulunan 449 öğrenci yurdunun kapasına kilit vurulacağı öğrenildi. Bu yurtlarda kalan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı devlet yurtlarına yerleştirilecek.

Bakanlık, illere gönderdiği talimatta ayrıca 284 etüt merkezi, özel kurs ve diğer kurumların kapatılmasını istedi.

İlk kapatma haberi Muğla Bodrum'dan geldi. FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen okula polis operasyon yaptı. Aramalarda, FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ile CD’ler bulundu.

Operasyonun ardından okulun tüm faaliyetleri durduruldu. Kapısı mühürlenen okulda 10, yönetici gözaltına alındı.

15 Temmuz'da yaşanan girişimin ardından en büyük f tipi tasfiye Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanmıştı. Bakanlık, süren soruşturma kapsamında 21 bin 738 personeli açığa aldı.

Özel okullarda görevli 21 bin öğretmenin de lisansı iptal edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

CHP Taksim Meydanı'nda "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingi yapacak Gündem FETÖ'ye bir darbe de Burdur'da vuruldu Gündem Aydın'da tutuklanan savcı TSK'ya kumpasın mimarı çıktı Gündem TRT: Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda 300 asker için gözaltı kararı var Gündem