İşte Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri

Beşiktaş adını UEFA Avrupa Ligi'nde en iyi 16 takım arasına yazdırdı. Osmanlıspor ise Yunanistan'ın Olympiakos takımına sahasında 3-0 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Abone ol

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva'yı 2-1 yenerek şampiyonada adını son 16'ya yazdırdı.

Siyah beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda deplasmandaki 3-1'lik galibiyetin rövanşında İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı ağırladı.

Maçın 17. dakikasında, Beşiktaş 1-0 öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Babel'in içeri çevirdiği topu savunma uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlağı önünde bulan Aboubakar'ın sert şutunda, top filelerle buluştu. Ve tabelayı 1-0'a getirdi. Mücadelenin ilk yarısını bu skorla tamamladı.

İkinci yarı ise ilk maçta alınan farklı galibiyetin ve 1-0'ın rahatlığı ile kontrolü elinden bırakınca Hapoel Beer-Sheva, 64. dakikada Nwakaeme'nin golüyle skoru 1-1 yaptı.

Beşiktaş'ın teknik drektörü Şenol Güneş yenilen bu golün ardından galibiyet için oyuna müdahale etti. Sahaya Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun'u süren Güneş bu hamlenin karşılığını son dakikalarda aldı. Maç tam 1-1 bitecek derken sahneye Cenk Tosun çıktı. Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Cenk skoru 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan galip ayrıldı. Böylece Kara kartallar hem tur atladı hemde ülke puanına katkıda bulundu.

Beşiktaş'ın son 16'daki rakibi bugün saat 15'te çekilecek kura ile belli olacak.

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Anderlecht (Belçika)

Genk (Belçika)

Gent (Belçika)

Borussia Mönchengladbach (Almanya)

Schalke 04 (Almanya)

Krasnodar (Rusya)

Rostov (Rusya)

Manchester United (İngiltere)

Lyon (Fransa)

Roma (İtalya)

Celta Vigo (İspanya)

Olympiakos (Yunanistan)

Ajax (Hollanda)

APOEL (Kıbrıs Rum Kesi)

Kopenhag (Danimarka)

Osmanlıspor'un son 32 turunda deplasmandaki 0-0'lık maçın rövanşında Olympiakos'a 3-0 yenilmesiyle Avrupa Türkiye'yi temsil eden tek takım olarak yoluna devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Süper Lig'de bilet krizi! 900 TL fiyat koydular... Spor Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan Van Persie açıklaması Spor Beşiktaş'ın UEFA'daki maçları şifresiz Spor Fenerbahçe'de olağanüstü kongre gündemde; Aziz Yıldırım bırakıyor mu? Spor